Onverwacht nieuws, want hoewel Microsoft een hele rits studio’s bij zich heeft ondergebracht, blijven ze investeren in exclusieve titels bij third-party studio’s. Vandaag komt daar een hele mooie naam bij.

In een interessante ontwikkeling binnen de gamingwereld zijn Sefton Hill en Jamie Walker, de mede-oprichters van Rocksteady Studios, een nieuwe studio gestart. Deze nieuwe onderneming heeft al een triple-A single-player action-adventure game in de maak, een genre waarin Rocksteady altijd heeft uitgeblonken. Bekend om hun titels in de Batman: Arkham serie, zetten Hill en Walker opnieuw de toon voor een nieuwe veelbelovende titel.

De visie voor deze nieuwe studio is gericht op het creëren van een kleiner team, bestaande uit niet meer dan 100 medewerkers. Dit team zal een mix zijn van ervaren veteranen en vers talent. Opmerkelijk is dat Hill en Walker al verschillende lead developers en directie-medewerkers van Rocksteady hebben weten over te halen om zich bij hen aan te sluiten, wat de nieuwe studio al direct een stevige basis geeft van bewezen expertise.

En nog interessanter, Microsoft financiert dit ambitieuze project, wat erop wijst dat de game hoogstwaarschijnlijk exclusief beschikbaar zal zijn voor Xbox en pc. Dit laat trouwens zien dat Microsoft’s commitment op grote exclusieve games nog steeds staat. Iets wat de afgelopen tijd nogal in twijfel is getrokken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties