Rockstar start volgende fase Red Dead Online

De ontwikkelaars van Rockstar’s Red Dead Redemption 2 hebben afgelopen maanden hard gewerkt aan Red Dead Online. Met een nieuwe update gaat Red Dead Online komende weken officieel uit de betafase.

Red Dead Redemption 2 was voor mij de game van het jaar 2018. Uren heb ik als Arthur doorgebracht in de enorme zandbak. En later met…, diegenen die de game al uitgespeeld hebben weten wel wat ik bedoel. Ff rond struinen door Saint Denis, ruzie maken in Valentine, een overvalletje plegen in Rhodes. En als ik daar genoeg van had dan pakte ik weer even een missie op, of ging lekker het water op om wat vis te vangen. De (visuele en verhalende) details van de zeer dynamische en interactieve wereld die Rockstar ontwikkeld had, maakte deze game voor mij nagenoeg perfect. Ook het tamelijk trage tempo in de game past prima bij mijn speelstijl en specifiek de beleving die ik wilde hebben bij deze game.

Red Dead Online Beta

Zo perfect als ik de verhaalmodus van Red Dead Redemption 2 heb beleefd, zo moeilijk kon ik acclimatiseren in de Red Dead Online Beta wereld. Kort samengevat. Ik vond dat er te weinig te doen was. Daarbij miste ik de random encounters, de verhalende details en ontwikkeling in de wereld. Zoals dat zo gedetailleerd uitgewerkt was in de verhaalmodus. Tegelijkertijd realiseerde ik mij herhaaldelijk afgelopen maanden dat het een betafase betrof. Immers, Rockstar’s GTA V Online had ook even tijd nodig om goed op gang te komen. Af en toe bij updates van Red Dead Online Beta ben ik dus wel weer even een paar uurtjes terug gegaan, maar ben ik niet blijven hangen. Zou de update van de komende weken daar mogelijk verandering in gaan brengen?

Red Dead Online – de post beta launch

Het lijkt er op dat Rockstar met de nieuwe update flink heeft uitgepakt. Zo zit er in de Red Dead Online launch update flink wat nieuwe gameplay. Er zijn nieuwe verhalende co-op missies toegevoegd in A Land of Opportunities. Er zijn flink wat nieuwe free-roam activiteiten toegevoegd, waarbij je tevens personages uit de RDR2 verhaalmodus tegen zult komen. Ook kun je lekker een kaartje gaan leggen aan verschillende pokertafels in Blackwater, Saint Denis, Tumbleweed, Valentine en Flatneck Station. Naast de toevoeging van nieuwe gameplay is er gesleuteld aan de Online wereld met als doel het verbeteren van de performance en stabiliteit en worden er heel vele nieuwe items toegevoegd.

Wat Rockstar tevens heeft toegevoegd is dat je jouw eigen speelstijl kunt kiezen. Zo is het vanaf nu mogelijk om aan te geven of je offensief of defensief wilt spelen. De defensieve speelstijl zou wel eens een mooie uitkomst kunnen zijn voor diegene die Red Dead Online willen beleven zonder telkens achterna gezeten te worden of van het paard getrokken te worden door anderen. Het voordeel van de defensieve speelstijl is dat je een betere verdediging hebt, minder snel dood gaat en tevens niet gevangen kunt worden door een lasso.

Kortom, Rockstar lijkt flink geschaafd te hebben aan Red Dead Online. De komende weken zullen diverse updates en patches volgen. Ik ben in ieder geval benieuwd geworden en ga het zeker checken. En jij?

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Ook ik, hoewel ik nog aan het spel moet beginnen. Eerst z’n voorganger maar ’s uitspelen.