Op motoren achter andere motoren aanjakkeren om ze vervolgens met kettingen, knuppels en ander wapentuig van hun stalen ros af te meppen. Sommigen zullen direct aan Road Rash denken en een traantje wegpinken omdat die serie jaren geleden al is gestorven. Troost jezelf, Road Rage komt eraan.

Road Rash was een Motorcycle Combat game die uitermate populair was in de jaren ’90 en begin 2000. De opzet was eigenlijk idioot simpel. Je deed mee aan illegale straatraces. Dit vond plaats op lange rechte wegen met hier en daar een flauwe bocht. Het doel was om te winnen uiteraard, maar hier hoefde je niet eens de beste racer voor te zijn. Je concurrentie schakelde je uit door ze van hun motor af te meppen. Ook moest je oppassen dat ze dit niet bij jou deden terwijl je ondertussen de politie en het verkeer ook nog moet zien te ontwijken. Ergens begin 2000 kwam de laatste game uit en sindsdien is er nooit weer iets van gehoord.

Spirituele opvolger?

In al die jaren hebben de fans van deze titel de stille hoop gehad dat er ooit nog weer eens iets uitgebracht zou worden dat hier op leek. Hun geduld wordt beloond want eind oktober kunnen we los met Road Rage. De makers zeggen dat dit niet een directe of spirituele opvolger is, maar wel denken ze dat originele Road Rash-fans hier blij van gaan worden.

Road Rage krijgt een open wereld die zich afspeelt in de fictieve stad Ashen. Deze stad is onderverdeeld in 7 districten. Je begint als biker in 1 van die districten. Je wilt graag uitbreiden en zo kom je erachter dat een criminele organisatie de baas is over alles. Je doel is om alles over te nemen en zo de boel weer recht te trekken.

Dat wordt dus racen en vechten. Je krijgt hiervoor weer wapens zoals knuppels en zwaarden, maar ook wapens voor de langere afstand. Er zijn meerdere characters te gebruiken. De mogelijkheid om ze aan te passen of zelf een character te maken is niet aanwezig. Wel wordt het mogelijk om je motoren qua prestaties en uiterlijk aan te passen.

Road Rash stond bekend om zijn absurde rag-doll physics. De makers van Road Rage beloven je dat iemand van zijn motor af meppen ook nu weer erg bevredigend zal zijn. Lijkt dit je nou net wat voor een avondje met wat vrienden? Goed nieuws, de game krijgt een 4-player split screen! Heb je geen 4 vrienden? Dan kun je ook online je gram halen in onder andere Circuit Racing en Knockout Events.

Lijkt dit je wel wat? Vanaf 24 oktober kun je los in Road Rage. De game gaat je €38 kosten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties