Waar Microsoft en indie developers in het begin niet hele goeie vriendjes waren, komen er de laatste tijd meer en meer indies naar ons favoriete platform. Zo lijkt het erop dat ook de voormalige PS4 exclusive Rime onze kant opkomt.

Onlangs mochten we al genieten van Firewatch en, nog recenter, Abzu op de Xbox One. Beide games zouden alleen uitgebracht worden voor de PS4. Rime lijkt exact hetzelfde te gaan doen. De adventuregame heeft in Brazilië en Australië namelijk een leeftijdsrating gekregen voor de PS4, Xbox One, pc en Nintendo Switch.

Hobbelige rit

De game werd voor het eerst aangekondigd tijdens de Gamescom in 2013 bij Sony. Rime zou dan ook exclusief aangeboden worden op de PS4 maar onlangs kreeg de ontwikkelaar, Tequila Works, de rechten van de game terug. Hierdoor zijn ze nu vrij om te bepalen op welke platformen ze de game uit gaan brengen.

Rime gaat over een jongen die moet ontsnappen van een eiland en aan een vloek. Dit doe je door allerlei puzzels op te lossen in een open wereld setting.

Oorspronkelijk wilden ze Rime als Xbox exclusieve uit gaan brengen voor Xbox Live Arcade. Aanvankelijk kregen nog ze het groene licht van Microsoft maar door een mis match met Microsoft’s publishing regels werd dit later ingetrokken. Sony wilde de game wel uitbrengen en regelde het budget waardoor de game een PS4 exclusive werd.

Na een hobbelige rit komt de game dus alsnog naar de Xbox One.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments