Er komen steeds meer kleinere titels naar de Xbox One (Abzû, Firewatch, Bastion, Reus etc.) en die zijn behoorlijk welkom. Dit jaar kunnen we Rime aan dit rijtje toevoegen.

De ontwikkelaar van het spel, Tequila Works, heeft onlangs aangekondigd dat Rime onder andere naar de Xbox One komt. De game werd al in 2013 aangekondigd op de GamesCom, maar toen was het alleen een Playstation 4 exclusive. De deal voor die exclusiviteit is in 2016 komen te vervallen en daarom kan de game dit jaar op meerdere systemen uitkomen.

Een stukje magie

De game ziet er prachtig uit en doet mij heel erg denken aan The Wind Waker van een bekende franchise die ik hier niet mag uitspreken, anders word ik een week opgesloten in ’the hole’. De game ademt sfeer, gebruikt felle kleuren en heeft prachtige muziek om de speler te begeleiden. Het doet mij ook erg denken aan Journey (zelfde concept) en ik zou zweren dat ik zelfs dat poppetje uit Journey in de trailer hieronder zag, maar dat is niet zo (misschien een knipoog naar de game?).

Het wordt in ieder geval genieten met deze game op de Xbox One. Ik ben meestal niet zo van pre-orderen, maar deze komt toch zeker in mijn collectie!

Check de trailer hieronder:

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments