In de eerdere artikelen die ik schreef over Life is Strange kon je al lezen dat ik van episode 2 niet echt onder de indruk was. Zonder dat ik het door had was Episode 3 ineens uitgekomen. Het was dus tijd om me weer onder te dompelen in de wereld van Max en haar vriendin Chloë.

Het verhaal gaat uiteraard verder waar het eindigde nadat Chloë is gered van de dood bij het spoor. Ik neem even gemakshalve aan dat als je dit leest je ook episode 2 hebt gespeeld. Episode 2 eindigde in een goede climax ook al was het verder niet zo heel sterk en de gameplay momenten schaars waren.

lis-threat3

LifeisStrangeEp2_5

Het verhaal begint eigenlijk ’s nachts waar Max erop uit gaat om te onderzoeken waarom haar medestudenten weglopen van de campus en ook de mysterie van Kate is nog steeds niet opgelost. Het is vooral onderzoeken geblazen voor Max om bewijs te verzamelen wie met het voorval van de hele Kate incident te maken heeft. Veder komt ook nog een nachtelijk avontuur in de school aan bod en wat sluip en speurwerk.

life-is-strange-13-1920x1067

Na wat speurwerk ontmoet Max plotseling haar vriendin Chloë en samen ontdekken ze iets bizars over haar docent en haar rivaal Victoria. De plotwendingen en dialogen zijn eindelijk weer eens sterk in episode 3. Ik zal ook niet veel vertellen over het verhaal of wat je moet doen omdat dit immers de belangrijkste mechanic is van de game. Spoilers zouden zonde zijn.

EAz5pqu-ASZz_878x0_Z-Z96KYq

Episode 3 brengt de ijzersterke dialogen, mooie en onverwachte plotwendingen weer terug uit Episode 1 waarbij het werkt aan een climax die zeer zéér indrukwekkend is! Ook ontdek je het verleden van Max op een uitzonderlijke manier wat niet des Life is Strange is….maar aan de andere kant ook weer wel. Er is ook een goede chemie tussen Max en Chloë wat vragen oproept en deels antwoorden op zal krijgen. De gameplay elementen zijn meer dan in episode 2 en speelt lekker weg en zeer vermakelijk. Minpunt is wel dat deze episode nog korter is dan de vorige. In minder dan 2 uur zag ik de moddervette cliffhanger en daarna de bekende credits. Mijn verzoek aan ontwikkelaar Dontnod is: Maak de laatste episodes veel langer!

Dontnod heeft zichzelf weer herwonnen met deze episode en kijk ik nog meer uit naar episode 4. Ondanks het minder sterke episode 2 kan ik Life is Strange nog steeds aanraden. Het is een bijzondere game en met episode 3 is deze game nog sterker geworden. Tot nu toe vind ik deze game nog steeds beter dan andere verhalende games als Heavy Rain e.d.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties