Bij Remedy Entertainment zit men niet stil. Na het goed ontvangen Alan Wake 2 staan er namelijk nog behoorlijk wat games op de planning. En in een terugblik op het eerste kwartaal van het jaar leren we daar iets meer over.

Remedy kijkt terug op een eerste kwartaal waarbij men meer winst maakte dan vorig jaar in dezelfde periode. Niet Alan Wake 2, die pas eind vorig jaar uitkwam, maar Control en Alan Wake Remastered zorgden toen voor de omzet. Alan Wake 2 heeft dit jaar wel voor de financiële boost en groei gezorgd gezien Remedy in februari liet weten dat de game 1,3 miljoen keer was verkocht. En dat geeft de ontwikkelaar de kans om ook meer uit te geven aan toekomstige games en te beginnen aan meerdere projecten.

Zo laat men in een financiële update aan investeerders weten dat de remake van Max Payne klaar staat om in ontwikkeling te gaan. Sterker nog, dit moet in het tweede kwartaal van het jaar al gaan gebeuren. Gezien we de eerste maand van dit kwartaal al voorbij zijn, zou dit moeten betekenen dat de remakes van Max Payne 1 en 2 uiterlijk in juni in ontwikkeling moeten gaan.

Daarnaast moet ook Control 2 vanaf het tweede kwartaal klaar staan om in ontwikkeling te gaan. Codename Condor, een project dat zich binnen het Control universum afspeelt zou overigens al in de afrondende fase zitten. En dan is er ook nog Codename Kestrel, een project waarvan Remedy alleen laat weten dat deze in de concept fase zit.

Ze zitten bij Remedy dus echt niet stil. En gezien de kwaliteit van voorgaande game gaat dat echt wel goed komen. Of ze dit jaar nog met een game gaan komen is natuurlijk de vraag. Maar klaar, dat zijn ze nog lang niet. We houden jullie op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties