We zagen het allemaal al aankomen. Red Dead Redemption 2 zou de hele entertainment industrie op z’n kop zetten, al was het alleen al voor de hype. Het eerste weekend van de game is achter de rug en als we de balans opmaken, dan schrik je je rot van de verkoopcijfers.

Om maar even gelijk met de deur in huis te vallen. Red Dead Redemption 2 heeft voor 725 miljoen dollar aan omzet gezorgd! Hiermee is Red Dead Redemption 2 de één na best verkopende entertainment product ooit. Welke staat op nummer één? Dat is nog altijd de andere game van ontwikkelaar Rockstar Games, Grand Theft Auto 5 (die zorgde namelijk voor 1 miljard dollar in 3 dagen!). Met deze cijfers heeft Red Dead Redemption 2 ook gelijk de meest succesvolle lancering van het jaar 2018. Je zou denken dat dit logisch is, maar Black Ops 4 heeft het destijds ook niet slecht gedaan, want die haalde een dikke 500 miljoen binnen.

Ome Phil is trots

Xbox baas Phil Spencer heeft nog geen commentaar gegeven op de verkopen van de game, maar is wel trots op het feit dat de game er zo prachtig uitziet op de meest krachtige console op de markt, de Xbox One X.

Ome Phil mag terecht trots zijn. Zoals altijd stelt hij de game voorop i.p.v. de Xbox console zelf. Maar op Twitter gaat het er natuurlijk weer hard aan toe qua fanboys buiten Phil om:

GTA6? Hell no!

Rockstar Games baas Dan Houser is blij dat deze release geen GTA 6 was. Het huidige politieke landschap en de druk op alle situaties zorgt er voor Houser voor dat je niet eens normaal satire zou kunnen stoppen in je game. Het zal voor te veel ophef en ontlading zorgen. Dit is volgens hem ook best zorgwekkend en vreemd. Ik snap hem wel. Als je niet eens de ruimte hebt om satirisch te zijn, waar gaat het dan allemaal heen?

Daarbij komt ook dat er met Red Dead Redemption 2 een ander verhaal wordt verteld wat serieuzer is. De game is niet 100% historisch accuraat, want als je dat zou dan, zou het verhaal ‘ernstig onaangenaam’ worden volgens Houser. Denk bijvoorbeeld aan racisme en geweld tegen vrouwen. Hoewel dat nu nog steeds aan de orde is, zou je volgens mij in de game niet kunnen laten zien hoe erg het toen was zonder de huidige maatschappij tegen het hoofd te stoten. Houser vindt het interessant dat de problemen van toen eigenlijk meer dan 100 jaar later nog steeds spelen, het zij in andere mate.

Waar zou GTA6 zich afspelen?

Hoe mooi Houser het ook verpakt met zijn redenen om geen GTA6 uit te brengen op dit moment, wacht iedereen er natuurlijk wel op. De game is ook al lang in ontwikkeling, maar tot wanneer moet je wachten met het uitbrengen van de game? Totdat die clown in Amerika van zijn troon af gaat over een paar jaar? Totdat GTA Online cijfers laat zien die richting teleurstelling gaan? Volgens mij kunnen we GTA6 voor deze generatie wel vergeten en mogen we pas met de Xbox Scarlett aan de gang met de nieuwe GTA. Dat vind ik op zich niet erg, gezien we ondertussen nog worden overbeladen met nieuwe games. Daarbij, Red Dead Redemption 2 is zo lang dat GTA6 al uit is tegen de tijd dat ik klaar ben met cowboy spelen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments