Weten we het nog? De gijzeling bij Ubisoft die geen gijzeling bleek te zijn? Het verhaal gaat verder.

Op 13 november ging het alarm af in Montreal. Een melding dat er een gijzeling gaande was in het gebouw van Ubisoft Montreal waarna de politie in vol ornaat, alsof we in Rainbow Six Siege zaten, het kantoor benaderde.

Nu blijkt dat het de connectie Rainbow Six Siege helemaal niet zo vreemd was. De verdachte van deze nepmelding blijkt namelijk een nogal geïrriteerde Rainbow Six Siege cheater te zijn die voorafgaande aan dit verhaal meerdere keren bedreigingen had geuit aan de studio.  Het persbureau Le Presse laat weten dat zij documenten in hun bezit hebben waarin staat dat een Fransman genaamd Yanni “Y4nN0xX” Ouahioune, die voor cheaten meer dan 80 keer geband is in Rainbow Six Siege, ondervraagd wordt over het maken van de hoax telefoonmelding. Hij had zijn telefoontje zo versleuteld dat het leek alsof de melding vanuit de studio zelf kwam. De melding kostte Ubisoft 1,7 miljoen dollar in verloren productiviteit en de kosten voor psychologische ondersteuning aan hun werknemers.

Het rapport meldt dat er daarna nog twee nepmeldingen werden gedaan, een waarbij men vertelde dat er een bom in het gebouw lag en een ander dat een van de leidinggevende was vermoord. Daarna kwamen er nog een aantal telefoontjes waarbij de beller om de optie om mensen te kunnen bannen in Rainbow Six Siege vroeg en om de Zweedse prof Spoit te bannen uit de game. Na onderzoek kwam de naam van Ouahioune naar boven.

Tegen La Presse liet de ogenschijnlijk nogal gestoorde Ouahioune weten dat hij een website had gecreëerd waarmee hij Siege accounts kon stelen en dat hij ook met swatting (een praktijk waarbij men een valse melding maakt naar de politie om het huis van een rivaal binnen te vallen). Hij ontkende dat hij deel had genomen aan het verhaal met Ubisoft Montreal.

Dat deze jongen duidelijk de verbinding met de echte wereld mist blijkt wel aan het feit dat hij Ubisoft heeft verzocht om zijn account weer actief te maken omdat hij zoveel geld aan cosmetics heeft gespendeerd en dat hij niet meer aan illegale activiteiten meedoet om zijn moeder niet teleur te stellen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments