Met het vertrek van hét gezicht achter de de updates die Anthem na release heeft ontvangen, Chad Robertson, is er een einde gekomen BioWare’s acties. Nou wond EA daar zelf al geen doekjes om, zo ontbrak op de Gamescom van deze game ieder spoor.

Anthem is als een live services titel op de markt gezet. De game zou lang met content updates, nieuwe modi en algehele verbeteringen worden ondersteund. Dat BioWare en EA hun plannen voor de game al hadden bijgesteld is je wel bekend. Maar nu de drijvende kracht achter de updates BioWare heeft verlaten, kun je helemaal een streep door de comeback van Anthem zetten.

Na een lang dienstverband van 14 jaar kondigde Chad Robertson vorige week via Twitter zijn vertrek aan.

“Dit is mijn laatste week bij BioWare. Al 14 jaar lang ben ik onderdeel van het bedrijf en ik ben erg dankbaar voor alles waar ik hier onderdeel van heb mogen uitmaken. Star Wars: The Old Republic, Anthem, BioWare Austin en BioWare zijn in goede handen. Je mag grote dingen van hen verwachten. Ik blijf fan en kijk uit naar de titels waar BioWare de komende jaren mee komt. Ik ben enthousiast voor de volgende stap in mijn carrière in de game-industrie. Ik kijk er naar uit jullie hier snel meer over te vertellen.”

Het ‘games as a service’-model voor Anthem heeft ons niet gebracht waar we op hadden gehoopt. Is de enige service die EA ons hier nog kan verlenen de stekker uit het project trekken? Of zit er nog muziek in?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments