Anthem ligt nu een paar maanden in de schappen en we kunnen wel zeggen dat de hooggespannen verwachtingen niet helemaal zijn waargemaakt. Of het nog goedkomt is maar de vraag, want een groot aantal kopstukken achter de game is al overgestapt naar het volgende project.

Anthem werd ooit gepresenteerd als een game die wel tien jaar mee zou kunnen. Ik denk niet dat ze dat gaan halen. We mogen namelijk wel zeggen dat Anthem min of meer een flop is. Tuurlijk zijn er mensen die zich er prima mee vermaken, maar de game biedt over het algemeen gewoon te weinig. Daarnaast wordt Anthem achtervolgd door diverse controverses zoals de productiehel en de uitgebluste medewerkers die hevig overspannen geraakt zijn tijdens het bouwen van de game. Het lijkt er bovendien niet op dat de ambitieuze plannen van EA en BioWare voor de post-launch content nog uitgewerkt gaan worden, aangezien diverse projectleiders inmiddels overgestapt zijn naar Dragon Age 4.

In de afgelopen weken hebben lead director Jonathan Warner, lead producer Michael Gamble en executive producer Mark Darrah stuk voor stuk Anthem achter zich gelaten. Warner schijnt na een sabbatical terug te keren, maar de beide anderen gaan aan Dragon Age 4 werken. Hoewel het niet geheel onverwacht is, ziet het er toch niet lekker uit voor een game die nog alle hulp die het kan krijgen goed kan gebruiken.

Naast dit drietal zouden ook de overige projectleiders hun aandacht al op andere projecten gericht hebben. Nogmaals, helemaal onverwacht is het niet. Mark Darrah bijvoorbeeld is er alleen maar bij gehaald omdat het niet lekker ging met Anthem en BioWare iedereen nodig had om de game klaar te krijgen voor de launch in februari, maar het mag wel duidelijk zijn dat Anthem niet langer de focus van het bedrijf is en dit zegt misschien wel genoeg over de toekomst van deze game.

Wat vinden jullie? Terecht? Of is er nog wel iets van te maken en zitten we nog helemaal niet te wachten op Dragon Age 4?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments