Je zou het misschien niet zeggen, maar deze indie is inmiddels al ruim 1.5 miljoen keer verkocht! Het spel is afgelopen oktober uitgekomen voor de pc en zal in het voorjaar van 2016 uitkomen voor Xbox One, PS4 en Xbox 360.

Sims voor mannen

Prison Architect is een gevangenissimulatiespel. Jij bent de opperbevelhebber en jij moet er voor zorgen dat er een veilige gevangenis wordt gebouwd. Maar dat is helaas niet zo simpel als het klinkt, met gevangenen die liever in de vrije wereld zouden willen rondlopen is de kans maar al te groot dat ze elkaar de hersens in slaan. En dat is precies niet wat jij wilt dat er gebeurd. Zoals er al in de video werd gezegd komt er een hoop meer bij kijken dan vier muren bouwen, want de gevangenen kunnen wel wat onderwijs, hulpverlening en hygiëne gebruiken. Daarom is het jouw verantwoordelijkheid om de gevangenen in het gareel te houden en ze hopelijk ook nog iets bij te brengen. Hoe meer gevangenen je in huis haalt, hoe groter jouw gevangenis zal moeten worden. Jouw gevangenis blijven uitbreiden is dus een echte must!

Nieuwe opties

Prison Architect wordt speciaal voor de consoleversies iets aangepast. Er zijn twee nieuwe modi toegevoegd. ”Prison Warden Mode” bestaat uit een aantal voor-gebouwde gevangenissen, zo kan het spel gelijk beginnen en kunnen de mensen die niet zo’n fan zijn van bouwen gelijk aan de slag. Nummer twee is de ”World of Wardens” mode, hier kun je jouw gebouwde gevangenis uploaden in het datasysteem van Prison Architect. Ook kun je gevangenissen van spelers van over de hele wereld downloaden en daar jouw gezag over uitspreken. Hierdoor kun je hele gave gevangenissen uitwisselen en ontdekken met de druk van een knop.

Ook schijnen er voor iedere console andere opties te zijn, dat moet je niet zien als een grote aanpassing, maar meer als het puntjes op de i zetten. Zo willen de makers van de consoleversie van Prison Architect, Double Eleven, een unieke ervaring creëren voor alle verschillende spelers. Ze vinden het een eer dat zij de game van Introversion voor de console mochten ontwikkelen en willen zo hun eigen draai aan het geheel geven.

Prison Architect zal in het voorjaar van 2016 uitkomen. De prijs staat op $29,99 de prijs in euro’s is helaas nog niet bekend. Maar op een soortgelijk bedrag zul je zeker moeten rekenen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties