Rainbow Six is bijna negen maanden oud en was geen succes toen hij uitkwam. Matchmaking problemen zorgden voor veel frustraties en de game sloeg gewoon niet aan bij het publiek. Hoe staat het er nu voor?

Het lijkt erop dat Rainbow Six Siege een trage start heeft gehad en nu steeds populairder aan het worden is. Ik was er altijd al groot fan van en speel het in periodes dan ook helemaal stuk. Ubisoft heeft laten weten dat het aantal actieve gebruikers ondertussen met 40% is gestegen.

“We doen investeringen in Rainbow Six Siege op dezelfde manier zoals we in ons huis zouden investeren, we controleren de leidingen, de fundatie en meer. We are here to stay.” aldus creative director Xavier Marquis.

image0011[1]

Deze piek volgt op het uitkomen van Skull Rain die vorige week live ging. De verhoogde activiteiten zijn ook te wijden aan het ‘gratis spelen weekend’ van vorige week en de sale van de game in Deals with Gold. We zien dus weer veel lager gerankte spelers in het spel verschijnen op dit moment en de servers stromen weer vol.

Valsspelers

logo[1]Ubisoft is ook begonnen met het bannen van ‘duizenden’ spelers die vals hebben gespeeld. Het spel heeft een detectie systeem geactiveerd genaamd BattlEye die cheats registreert. Dit systeem gaat zij aan zij met de ‘meldknop’ voor verdachte activiteiten die je in de game vindt.

Gisteren liet Ubisoft dit op zijn forum weten: Starting today we are going to begin banning players who have been detected by BattlEye, starting with several waves of players that have been identified by BattlEye since its integration. Dit systeem is tot nu toe, voor zover ik kan ontdekken, alleen werkzaam bij pc spelers. Logisch want pc’s zijn gevoeliger voor hacks dan een console. Of er aan de serverkant iets loopt, is mij niet helemaal duidelijk.

Het is goed dat Ubisoft hier zo actief mee bezig is. Voor een tactische shooter is cheaten een grote spelbreker. Het wordt namelijk vooral door gamers gedaan die eigenlijk op een ego manier spelen. Teamwork hebben ze geen interesse in, Kill ratio’s is hun drijfveer. Onbegrijpelijk want deze game is het mooist als je met een volledig communicerend team speelt waardoor het veel realistischer voelt. Als speler merk je direct als je zo’n team tegenover je hebt. Als zij gecoördineerd binnen vallen en zeer effectief de vijand uitschakelen weet je al dat je kansloos gaat verliezen. Toch kan ik wel van dit soort effectieve acties genieten, zelfs als ik aan de verliezende kant zit. Hopelijk filtert deze anti-cheat actie de Rambo’s uit de game. Mocht je dus één van die losers zijn die de game stuk maken met cheats, dan kan je binnenkort de melding ‘unable to log in, banned from the game’ verwachten. Ik zeg ‘opgeruimd staat netjes’.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments