Het internet staat weer in vuur en vlam. Wat is er aan de hand?

Binnenkort wordt één van Xbox haar vlaggenschepen ook op andere platformen uitgebracht. Sea of Thieves verschijnt op 30 april 2024 op de PlayStation 5. Begin januari dit jaar hebben we hierover een poll gehouden en zoals je hier hebt kunnen lezen is de XBNL-community blij met deze keuze. Een online multiplayer game zoals Sea of Thieves draait om community en meer spelers betekent dus ook meer interactie. Meer actieve spelers betekent waarschijnlijk ook meer resources om de game te blijven ondersteunen. Enfin, deze discussie hebben we gevoerd en laat ik dit niet nog eens dunnetjes over doen.

Nu dient zich het volgende dilemma aan. Met de komst van onze geliefde piratengame naar de PlayStation, ontstaan er ook mogelijkheden om cross-platform te spelen. Spelers kunnen met elkaar spelen, maar ook kunnen Xbox spelers met hun account op de PlayStation spelen en vice versa. Het blijkt echter wel zo te zijn dat niet alle cosmetische items ook overdraagbaar zijn, zoals je hier hebt kunnen lezen. Met andere woorden, er zijn exclusieve Xbox items en er komen exclusieve PlayStation-items. Dit betekent dus ook dat bepaalde in-game items die je op Xbox bezit, niet op jouw PlayStation-account terug zult zien. Het zal komende periode duidelijker worden welke richting de ontwikkelaars van Rare hiermee ingaan. Deze boodschap land natuurlijk niet bij iedereen even lekker. Hoe sta jij hier in?

Cosmetische items in games mogen best platform exclusief zijn

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Spartan Jermano
Spartan Jermano
1 maand geleden

Console exclusives zijn prima, maar als ik met mijn zelfde speler account inlog op een andere console vind ik het onzin als ik daar ineens niet meer mijn goodies kan/mag gebruiken… Bij Fortnite is dat immers geen probleem!

Pethor
Pethor
1 maand geleden

Beetje vreemd dat je je ps5 exclusieve zeiltjes niet mag gebruiken als je weer op je vertrouwde Xbox gaat varen. Gekregen is gekregen en dan gewoon lekker laten gebruiken.