In de strijd om exclusives voor de Xbox One kondigde Microsoft tijdens de E3 aan dat Playground Games nu officieel deel uitmaakt van Microsoft Studios.

Vorige week wist Rob ons al te melden dat Keith Ranger Dolliver uit de Raad van Bestuur van Microsoft ook aangesteld was als bestuurder van Playground Games. Een eerste stap richten het officieel inlijven van Playground Games? Inderdaad.

Phil Spencer himself maakte dit bekend tijdens de Xbox E3 show.

Als onderdeel van de toewijding aan onze fans en de mogelijkheid om de creatieve talenten uit de Britse ontwikkelaars community te kunnen steunen, ben ik verheugd aan te kunnen kondigen dat onze partner Playground Games en hun zeer getalenteerde team vanaf nu deel uitmaken van onze Microsoft Studios familie.

Playground Games maakte al exclusief games voor Microsoft, dus dit lijkt dan ook een logisch gevolg. Phil Spencer zelf wordt trouwens studiohoofd van de Forza franchise en zowel Turn 10 als Playground Games leggen nu verantwoordelijkheid af aan hem.

Playground Games kondigde overigens Forza Horzion 4 aan tijdens de E3. Ook werken ze nog steeds aan Fable een onaangekondigde RPG. Hier krijgen we binnenkort meer informatie over.

Maar er is meer

Playground Games was overigens niet de enige gamestudio die nu van Microsoft is. Ook Ninja Theory, Undead Labs, Compulsion Games en een nieuw opgerichte studio The Initiative horen nu bij Microsoft Studios.

Ninja Theory ken je misschien wel van DmC: Devil May Cry of recenter Hellblade: Senua’s Sacrifice. Undead Labs is verantwoordelijk voor State of Decay 2. Compulsion Games gaat ons We Happy Few brengen en The Inititive is zoals gezegd een nieuwe studio. Waar deze nieuwe studio aan gaat werken is nog onbekend.

Microsoft timmert lekker aan de weg. Laten we hopen dat de toekomstige games van deze studio’s vooral heel erg goed gaan worden.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments