PES heeft niet veel licenties in zijn bezit maar de samenwerking met UEFA was er wel eentje waar ze trots op waren. Helaas komt dit nu aan zijn einde.

Na 10 jaar is het klaar. De exclusieve rechten op de Champions League die Pro Evolution Soccer had. Na de finale van de echte Champions League houdt het op. Sinds 2008 was de Champions League onlosmakelijk verbonden met de game. Konami zorgde later ook voor de UEFA Europa League en de UEFA Super Cup licenties.

In 2015 kon men de licentie nog drie jaar verlengen. Slecht nieuws dus voor PES die op het gebied van licenties al jaren de strijd moet leveren met FIFA. Konami doet wel pogingen door licenties met losse clubs te regelen zoals Barcelona, Liverpool, Fullham en Arsenal. Maar andere teams worden nog steeds niet weergegeven in de game. Man City heet daar Man Blue en Chelsea staat bekend als London FC.

Jonas Lygaard, senior director of brand and business development bij Konami geeft aan:

De UEFA Champions League licentie heeft ons een platform gegeven waarin we unieke ervaringen hebben gecreëerd en waardoor fans van over de hele wereld van deze competitie hebben kunnen genieten. Dit jaar zullen we onze focus op andere delen richten. We blijven naar andere wegen tot samenwerking met de UEFA zoeken.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments