Outer Wilds komt 30 mei naar de Xbox

Op donderdag 30 mei verschijnt Outer Wilds in de Xbox Store en in de Xbox Game Pass. Wat mogen we van de game verwachten?

Outer Wilds (niet te verwarren met The Outer Worlds) is vanaf volgende week te spelen op je Xbox. Deze open wereld sci-fi exploratie game speelt zich af in een (‘met de hand gemaakt’) solar system. Outer Wilds komt uit de koker van de ontwikkelaars van Mobius Digital en wordt uitgegeven door Annepurna Interactive. Bekend van onder andere What Remains of Edith Finch en de recent verschenen Ashen.

Bijzondere gameplay

Dit zou wel eens een interessante videogame kunnen worden. In Outer Wilds ontwaak je als astronaut en heb je 20 minuten de tijd om op onderzoek uit te gaan, voordat de zon supernova gaat en de game eindigt. Vervolgens begint de game weer opnieuw. Deze cyclus herhaalt zich. Het doel van iedere ronde is om de astronaut te laten onderzoeken hoe hij daar gekomen is en waarom de zon supernova gaat. Met de opgedane kennis in iedere speelsessie moet het mogelijk worden om de racket weer te lanceren.

Alex Beachum (links) heeft als onderdeel van zijn afstuderen het game concept en design van de Outer Worlds bedacht

Outer Wilds is in 2012 bedacht door student Alex Beachum als onderdeel van zijn afstuderen. Aan zijn idee wordt sindsdien gewerkt door het ontwikkelteam van Mobius Digital. Wat mij betreft heeft hij met zijn team een vernieuwend en uitdagend game concept ontwikkeld. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat en ga het zeker checken. Vooral ben ik benieuwd hoe de wereld zal veranderen tussen de speelsessies, hoe eventuele opgedane ruimtekennis en progressie wordt meegenomen in de volgende speelsessies, en in welke mate het spel een uitdagend doel biedt en duidelijke endgame heeft.

Ben jij ook nieuwsgierig naar Outer Wilds? Check de game dan zeker even op de dag van release in de Game Pass!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties