FromSoftware heeft vandaag patch V1.12 uitgebracht. Een flinke lijst met updates, maar er is één aanpassing die echt in het oog springt.

De V1.12 patch werd eerder deze maand al aangekondigd, zoals je ook hier hebt kunnen lezen. De nieuwe update brengt verbeteringen in het oproepen van co-op spelers, item management en voegt enkele nieuwe kapsels toe. Deze rits aan aanpassingen blijken echter niet de enige veranderingen die FromSoftware heeft doorgevoerd.

Elden Beast

In de patch-list is namelijk ook te lezen dat de eindbaas aangepakt is. Er staat: ‘Added new feature to summon spectral steed during the Elden Beast the boss battle‘. Dit betekent dat spelers vanaf vandaag hun spectral steed kunnen oproepen. Voor diegene die (nog) onbekend zijn met Elden Ring, dit is een soort van paard waarmee spelers sneller door de open wereld kunnen reizen. Bij de meeste baasgevechten is het echter niet mogelijk om de spectral steed op te roepen. De meeste arena’s zouden hier ook echt niet geschikt voor zijn.

Dat de spectral steed nu wel bij de eindbaas opgeroepen kan worden is wat mij betreft een mooie verbetering. De arena waar de eindbaas verslagen moet worden is enorm. Elden Beast maakt optimaal gebruik van de arena en kan zich snel verplaatsen, maar voor ons als spelers was dit niet het geval. Naast de vele bewegingen die de Elden Beast maakt, vuurt deze ook nog eens een flinke dosis aan magie op de speler, zoals de Golden Wing Spears.

Geen gevecht meer met je stamina-bar

Het gevecht met de eindbaas is dus vooral een gevecht waarbij het gaat om zo lang mogelijk te overleven, je stamina in de gaten te houden en dicht genoeg bij de Elden Beast te blijven, zodat je na de aanvallen een counterattack kunt doen. Veel van deze pogingen liepen stuk op een lege stamina-bar, waarna de legendarische woorden ‘YOU DIED’ voor de zoveelste keer in beeld verschijnen.

Met het oproepen van je trouwe viervoeter moet het (op papier) makkelijker worden je stamina-bar te managen, aanvallen te ontwijken en dichter bij de Elden Beast te blijven, waardoor spelers openingen beter kunnen benutten en hun counterattacks kunnen plaatsen. Of het ook daadwerkelijk makkelijker wordt, zullen we de komende dagen gaan zien, als de vele video’s online komen van spelers die opnieuw het zwaard hebben opgepakt en de Elden Beast te lijf gaan. Of ik dat zelf ook ga doen? Voorlopig nog even niet, want uiteraard wil ik eerst de Shadow of the Erdtree-DLC gaan spelen die op vrijdag 21 juni uitgebracht wordt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties