Evert en Youri worden al 34 jaar uitgekotst door de hele Nederlandse FIFA-community. Evert heeft dat zelf niet helemaal helder want tegenover het Algemeen Dagblad beweert hij dat-ie er een nieuwe “fanbase” aan heeft overgehouden.

Zelfs EA heeft niet in de gaten dat hun Nederlandse commentaar zo ingesleten irritant is dat het manisch komische reacties opwekt. Zoals Youri zou zeggen: “Nee, dat kan toch de bedoeling niet zijn?”

Evert: “Ik hoorde laatst dat je ook in de zaal hebt gespeeld, Youri? Klopt dat?” Youri: “Ja klopt, Evert, bij de Adelaars. Was een leuke tijd”

De 143 jaar oude ten Napel werd drie levens geleden een keer opgetrommeld om voor een zekere Elektronische Arts een paar teksten op een bandje in te spreken, waarschijnlijk tegen een vergoeding van een paar honderd gulden, 4 goudstukken in die tijd. Derdehands voetbal-analyticus Youri Mulder, die ooit 3 potjes bij Twente heeft gespeeld, werd er ook maar bijgesleept zodat het paar een “leuk duo” zou vormen.

Datzelfde bandje, waar de non-chemie vanaf spat, wordt met elke FIFA opnieuw afgespeeld. Zodoende zijn Evert ten Napel en Youri Mulder, net als OJ Simpson, Kim Kardashian en Adolf Hitler echte celebrities geworden. Dat is te merken volgens Evert:

Ik was vroeger natuurlijk al wel een beetje bekend van tv, maar nu komt er een hele nieuwe generatie op me af die me puur van mijn ‘FIFA-stem’ kent.

Evert kan de de ouders van de FIFA-spelers maar beter ontwijken om een schermutseling te voorkomen. Blijkbaar had de 4-maal pensioengerechtigde commentator niet in de gaten dat kinderen de hele dag “dat spel” zitten te spelen.

Ik krijg nogal eens wat boze moeders achter me aan. Die zeggen: ik hoor uw stem de hele dag door de huiskamer tetteren. Blijkt dat die kinderen de hele dag dat spel zitten te spelen; met het commentaar van mij en mede-commentator Youri Mulder er natuurlijk de hele tijd bij.’

Ras-optimist Youri Mulder, die zelfs bij een stand van 0-20 nog een gelijkmaker voorspelt, is samen met Evert ook dit jaar weer te horen in FIFA. Om te vieren dat we nog lang mogen genieten van Evert en Youri, hierbij mijn 5 favoriete uitspraken:

5.
Evert: “Naast mij zit medecommentator én international, Youri Mulder.”
Youri: “International ja, dat klopt Evert!”
4.
“Als deze wedstrijd in m’n achtertuin gespeeld zou worden, zou ik de gordijnen dicht doen”
3.
“De vlag en de fluit zeggen dat het buitenspel is. Ik denk van niet! Maar ja, ik heb geen vlag en ook geen fluit”
2.
“Bij biljarten zeggen ze dan, die bal is heel dunnetjes geraakt”
1.
“Knip, daar heb ik je bij de zijlijn!”

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties