Update 17:00 – Het is officieel, de E3 gaat niet door

De ESA heeft dit zojuist in een statement laten weten.

Na zorgvuldig overleg met onze leden omtrent de gezondheid en veiligheid voor iedereen in onze industrie, onze fans, onze werknemers, onze deelnemers en onze E3 partners hebben we het lastige besluit moeten nemen om de E3 2020, die van 9 tot en met 11 juli gepland stond, niet door te laten gaan.

Natuurlijk is het voor de fans vervelend, maar goed, de industrie gaat er niet stil van staan en de uitgevers zullen hun games echt wel op een andere manier presenteren.


Origineel bericht

Het Corona-virus blijft de gemoederen bezig houden. Het een na het andere evenement wordt geannuleerd, voetbalwedstrijden gaan niet meer door, complete landen worden afgesloten en alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, ook de E3 lijkt dit jaar niet door te gaan vanwege het virus.

Waar eerder de GDC 2020 al werd geannuleerd, daar lijkt de E3 de volgende grote show uit de gameswereld te gaan worden die vanwege het Corona-virus geannuleerd gaat worden. Hoewel er officieel nog niks is bevestigd over het niet doorgaan van de E3 lijkt het echter gewoon een kwestie van tijd voordat die bevestiging er komt. De ESA, de organisator van het evenement, onlangs nog liet weten dat ze gewoon van plan waren de E3 door te laten gaan, maar het lijkt er dus steeds meer op dat dit niet meer het geval is.

Een aanleiding voor al deze geruchten is de onderstaande Tweet van uitgever Devolver Digital.

Een bevestiging is het allerminst, maar Devolver Digital is de afgelopen jaren wel constant met een eigen event vlakbij de E3 aanwezig geweest. Dit maakt het op zijn minst geloofwaardig.

Ook andere namen uit de industrie laten doorsijpelen dat de E3 in zijn geheel niet doorgaat dit jaar. De doorgaans goed geïnformeerde Jason Schreier van Kotaku en enkele andere grote namen verwachten zelf elk moment de officiële aankondiging van het niet doorgaan van de E3.

Nogmaals, tot op heden is er nog niks officieel bevestigd, maar we hoeven er ook niet raar van op te kijken als de E3 daadwerkelijk niet door zou gaan in juni. Met alle andere evenementen die geannuleerd worden in verband met het Corona-virus en de besmetting daarvan, lijkt het alleen maar logisch dat ook de E3, waar tienduizenden mensen op af komen, niet door zou gaan.

En wat nou als de E3 daadwerkelijk niet doorgaat in juni? De ESA zou het hele evenement misschien kunnen verplaatsen naar een later tijdstip, maar echt heel waarschijnlijk is dit niet. Een andere waarschijnlijkere optie is dat de E3 dit jaar een digitaal evenement wordt dat de focus legt op persconferenties en livestreams. Wat het ook gaat worden, een beslissing zal snel genomen moeten worden, aangezien de maand juni alweer rap dichterbij komt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments