Mafia 3 is alweer jaren geleden en sindsdien horen wij niks meer van ontwikkelaar Hangar 13. Gelukkig zijn daar nog vacatures die ons hints geven.

Mafia, één van mijn favoriete franchises aller tijden, kreeg deeltje 3 in 2016. Sindsdien is het heel erg stil rondom de franchise. Dat is op zich niet de eerste keer, gezien er behoorlijk wat jaren tussen Mafia 1 en Mafia 2 zitten (zo’n 8 jaar). Maar Mafia 3 is niet alleen ontwikkeld door 2k Czech (zoals deel 1 en 2), maar Hangar 13 hielp nu mee. Bij Hangar 13 zien we nu vacatures verschijnen voor een nieuwe IP franchise (IP = intellectual property). De vacature biedt een executive producer-functie waar de gezochte medewerker een vitaal onderdeel van de release van de game zal worden met oog op post-launch content en toekomstige projecten rondom de franchise. Wat er ook in staat is dat ervaring met een AAA open wereld-game een pré is.

Allemaal best spannend natuurlijk, maar het wordt dan geen Mafia 4. Het is maar de vraag of die ooit komt en wie 2k hiervoor gaat vragen. Komt alle druk weer bij 2k Czech te liggen (zoals met deel 1 en 2), of vragen ze daar toch een studio bij? Hangar 13 heeft enerzijds puik werk afgeleverd met Mafia 3, maar anderzijds ook nog veel te leren over open wereld games en hoe je de speler daarin betrekt. Kijkend naar Mafia 3 zie ik namelijk wel een prachtige setting met een goed verhaal, maar de open wereld had beter gekund en dan heb ik het nog niet eens over de onderliggende problemen van de engine (en vooral belichting).

Ach, en misschien is het ook niet zo erg als Mafia 4 nooit komt. Zo mogen ook best van de naam af stappen en gewoon met een geheel nieuwe game beginnen die alsnog afspeelt in de jaren ’40 van de 20e eeuw met maffiapraktijken in het verhaal. Doen we niet moeilijk over! Het is voor nu afwachten wat er in de komende maanden bekend zal worden gemaakt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments