Een nieuwe Metal Gear? Of een remake? Binnenkort schijnen we daar meer over te gaan horen.

Quinton Flynn, de stemacteur achter Raiden, heeft namelijk een kleine teaser gedaan waarin hij aangeeft dat Konami in de komende weken een Metal Gear aankondiging zal doen. Flynn was de stem van Raiden in Metal Gear Solid 2, 4 en Metal Gear Rising: Revengeance.

Vorige maand deelde hij een video die reclame maakte voor zijn Cameo-pagina. “Metal Gear Rising 10th Anniversary volgende maand,” reageerde een opgewonden fan. “Misschien haalt een Rising 2 samen met de rest van de komende Metal Gear showcase het net,” voegde een ander toe, ook al is er geen showcase aangekondigd.

Flynn vertelde fans in een antwoord dat ze “afgestemd moesten blijven op dingen die de komende weken worden aangekondigd,” naast een knipogende gezichtsemoji.

Terug in 2021 Virtuos, een ontwikkelstudio die heeft gewerkt aan een groot aantal AAA-titels, was het gerucht dat het een remake van Metal Gear Solid 3: Snake Eater zou ontwikkelen. Rond dezelfde tijd ging het gerucht dat Konami remasters van de originele drie titels zou uitbrengen in de aanloop naar een “grotere release”, maar Konami heeft beide projecten nooit bevestigd.

Konami begon het jaar echter met de mededeling dat men “nieuwe games voor bekende series” zou gaan uitbrengen dit jaar, na recente hints dat het van plan is een aantal slapende franchises nieuw leven in te blazen. Het bedrijf zei ook dat het met nieuwe en onaangekondigde projecten “diep verborgen en stilletjes bezig is”.

In ander MGS-nieuws heeft Oscar Isaac gezegd dat hij nog steeds “hoopvol” is dat er een film komt. In 2020 werd Isaac gecast als Solid Snake in Sony’s langverwachte verfilming van Metal Gear Solid, samen met regisseur Jordan Vogt-Roberts en producent Avi Arad. De productie moet echter nog beginnen en een releasedatum is nooit bevestigd.

Kortom, het zou alle kanten op kunnen gaan. We wachten in spanning af.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties