Nieuwe grote Xbox One update nu uitgerold

Vandaag is het weer update dag. Na maanden testen is hij er dan nu voor alle gebruikers, de nieuwe Xbox One update.

Mike Ybarra, de grote baas van Platform Enginieering liet dat vandaag weten. Het is een grote update waarin de Xbox experience is verbeterd met een nieuwe Guide en een aantal andere aanpassingen. Daarnaast doet Beam streaming zijn intrede. De nieuwe Guide moet de navigatie van je Xbox console makkelijker maken.

Hieronder wat details:

 • Updated Home
  Home heeft een andere look gekregen. De User Interface is versimpeld en het systeem heeft een boost gekregen. Je voorkeur in games krijgt nu een prioriteit. De game krijgt een kleinere icon en heeft meer mogelijkheden om de community rond de game beter te verkennen, je Club of Looking for Groups sneller te benaderen en je Achievements beter in beeld te krijgen. De game die je speelt kan je nu ook highlighten door de hero art uit de game als achtergrond in beeld te krijgen.
 • Snellere en intuïtievere Guide
  De Guide heeft ook een update gekregen. Met één klik op je Xbox knop kan je nu een verbeterde Guide aan de linkerkant van je scherm tevoorschijn toveren. Het maakt niet uit wat je aan het doen bent, de nieuwe Guide komt direct tevoorschijn. De eerste pagina van de Guide laat je je favoriete inhoud van dat moment zien waaronder de laatste Games en Apps, Home, Store, laatst gelanceerde applications, de laatste Games en Deals with Gold en je favoriete Pins. Als je muziek op de achtergrond hebt spelen dan je dit direct in de Guide besturen. Ook kan je via de Guide foto’s en video’s maken met slecht één druk op de knop. In het GameDVR menu kan je nu snel gameplay opnemen en aanpassen tot een opnameduur van maximaal 5 minuten. In de Guide kan je via Record This tot 10 minuten gameplay opnemen.
 • Multitasking
  Ook dit is vernieuwd. Het moet makkelijker te vinden en te activeren zijn. Met dit in het achterhoofd is de nieuwe Guide gemaakt. Ook is er een nieuwe achievement tracker die gericht is op de game die je op dat moment aan het spelen bent. Hiermee kan je verschillende achievements kiezen en je vooruitgang daarin volgen terwijl je speelt. Cortana komt nu ook via een overlay in beeld. Via haar kan je reminders en alarms instellen, Party controls benaderen en muziek afspelen. Dit alles met je stembesturing.
 • Beam
  Nu kan je Xbox gameplay direct via de Guide streamen naar Beam. Je kan nu ook met kijkers chatten door middel van een overlay op je scherm. Beam zit in de interface van je Xbox One dus behoeft niet apart geïnstalleerd te worden. Beam maakt het makkelijker om contact met je kijkers te maken. In de Games and Apps vind je de nieuwe Beam app.
 • Co-pilot
  Meer controle over je Xbox via de Co-Pilot functie waarmee je met twee controllers functies kan bedienen alsof het maar één is. Hier hebben wij er al eerder over geschreven. Ook zittern er verbeteringen aan de Magnifier en de Narrator. Er zijn ook meer opties wat betreft audio output en je kan de trilfunctie op je controller nu instellen.
 • Tijdslimiet
  Wil je je kinderen beperken in hun speeltijd, dan kan je dat nu instellen. Hiermee kan je voor elke kind-account op je Xbox One precies instellen wanneer en hoelang ze mogen gamen.
 • Blu-ray bitstream
  De Blu-ray disc speler ondersteunt nu bitstream doorgifte. Dit zorgt ervoor dat je vanaf nu je receiver zijn eigen decodering kan laten gebruiken. Alle bitstream formats worden ondersteund waaronder de nieuwe Dolby Atmos en DTS:X. Deze functie zal later deze week aanwezig zijn.

Al met al weer een grote vooruitgang en mooie vernieuwingen in je User Interface.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Hans de Rijk
Hans de Rijk
5 jaren geleden

Gebruik dit al een tijdje en zou niet meer terug willen! Top update zoals vrijwel altijd!