Assassin’s Creed heeft een light variant in de vorm van Chronicles, een 2.5D platformer waar we in de vorm van AC: China kennis mee hebben kunnen maken. Er komen twee varianten uit genaamd India en Russia! Hier is nu meer informatie over bekend!

De bovengenoemde nieuwe games zullen begin 2016 uitkomen. Assassin’s Creed Chronicles: India komt op 12 januari uit en Russia dan op 9 februari voor Xbox One, pc en PS4. Er komt 9 februari ook een volledige digitale en fysieke bundel uit met alle games, inclusief de China variant. Maar waarom zou je deze games moeten aanschaffen (weliswaar met korting)? Dat zal ik je vertellen.

Leuke en vermakelijke spin-off

Dit jaar heb ik Assassin’s Creed: China een keer in de uitverkoop voor 5 euro op de kop getikt. Het verbaasde mij hoe lekker en simpel alles werkt! Het gaat eindelijk weer om sluipen. Ze hebben dan ook duidelijk naar een speel als Mark of the Ninja gekeken die gewoon echt goed werkte. De Chronicles variant biedt geen complex verhaal, maar wel extra context in het Assassin’s Creed universum. Zo heeft het hoofdpersonage uit China een link met Ezio uit Assassin’s Creed 2, Brotherhood en Revelations.

Nu komen daar India en Russia bij en dat is leuk, want elk spel biedt een unieke omgeving met eigen kunststijl. Kijk maar naar de screenshots hieronder.

acc_india

acc_india_screen_stealth_2_wm_yZ9Mjzp

acc_scr_india_leapoffaith_wm_lov20G9

Met Assassin’s Creed Chronicles: India kruip je in de huid van Arbaaz Mir, wiens interesse bij een mysterieus voorwerp ligt dat in handen van de Templars is. Verder weten we hier nog weinig van, maar ik vind de stijl nu al tof. Het doet mij gelijk denken aan Prince of Persia van vroeger, de DOS variant waar je ook in paleizen en dergelijke moest sluipen.

En dan nu Russia.

acc_scr_russia_cutscene_wm acc_scr_russia_viewpoint_2_wm1 acc_russia_screen_environment_wm-1024x576_uI8V08a

Je ziet dat de stijl heel erg verandert. Meer rood- en grijstinten en de kunststroming die bij die periode hoorde (sociaal realisme). Russia is het laatste deel uit de Chronicles-reeks waar spelers met Nikolai Orelov te maken krijgen. Hij is het hoofdpersonage en moet een oud voorwerp stelen van de Templars. De locatie waar het voorwerp zich bevindt is ook nog bevolkt door de ontvoerde Russische prinses Anastasia en haar familie. Orelov moet dus samen met de prinses en het voorwerp ontsnappen aan de Templars.

Is dit alles van Chronicles?

Natuurlijk wacht ik met smart op India en Russia, maar ik heb zo het gevoel dat dit niet het enige zal zijn wat we zien. Volgens mij kunnen ze Egypte en andere delen van Afrika nog pakken en natuurlijk Japan. Het liefst zie ik een vol Assassin’s Creed deel in Japan, maar een Chronicles variant zou ook niet misstaan. Wat dacht je van een Assassin’s Creed in Nederland? Amsterdam biedt genoeg locaties om te sluipen.

Het zal waarschijnlijk allemaal wel in trilogieën verschijnen, maar dit is denk ik niet het laatste wat we zien van Chronicles.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties