Het is geen officieel VR project van Konami, maar gemaakt door fans. Oud stemacteur David Hayter (van alle Metal Gear Solid games behalve deel 5) verleent zijn stem voor dit project! Maar wat houdt het project in en zal het ooit gepubliceerd worden?

Het VR project is dus onofficieel en heet The Fan Legacy: Metal Gear Solid. Spelers kunnen met behulp van een VR apparaat in een soort museum rondlopen waar je fan art kan van de franchise kan bekijken. Dit gebeurt in first-person en één van de museumomgevingen is bijvoorbeeld Shadow Moses uit Metal Gear Solid 1. Het team van dit project werkte al aan het Shadow Moses Project, maar die is uiteraard door Konami stopgezet (hoewel dit niet 100% officieel naar buiten is gebracht). Het plan van dat project was om Metal Gear Solid met de Unreal Engine 4 te maken en het zag er prachtig uit!

Zullen we dan ooit The Fan Project aanschouwen terwijl Konami nog altijd een dwars bedrijf is? Wie weet. De makers van dit project laat weten dat het echt puur voor de fans is gemaakt en dat het om een onofficieel non-profit productie gaat. Ik denk dat Konami daar lak aan zal hebben en het alsnog zal dwarsbomen, maar ik hoop het niet. Rondlopen op Shadow Moses lijkt mij namelijk best gaaf!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments