We hadden Kinect, was geen succes. We hebben nu Cortana, ook niet echt een doorslaand succes te noemen. Gaan de voice commands met de nieuwe opties straks wel lukken?

Al maanden horen we dat Microsoft druk bezig is om Alexa op de Xbox One te implementeren. Nu is dat voor de Nederlandse markt niet heel interessant. Alexa werkt namelijk alleen met een aantal Amazon Echo speakers en die zijn in Nederland alleen via een grote omweg te krijgen. Er is wel een andere mogelijkheid, namelijk gebruik maken van een Sonos One speaker die Alexa ondersteunt.

Alexa is dus, net als Cortana, een voice command systeem maar zoals gezegd, voor de NL markt wat lastiger in te zetten. Gelukkig zien we op het gelekte plaatje ook een andere optie, namelijk Google Assistant.

Google Assistant

Deze functie kennen we denk ik allemaal wel. In Android telefoons zit deze handige hulp ingebouwd. Het mooie van Assistant is dat men bij Google bezig is om een Nederlandse versie van deze functie te bouwen. Dit zou kunnen betekenen dat je straks gewoon in het Nederlands met je Xbox One kan praten en hem opdrachten kan geven.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments