Wat als je nu helemaal blij werd van de aankondiging van de E-divisie op één dingetje na? Je haat FIFA. Misschien wordt je dan wel blij van eenzelfde initiatief van de NBA maar dan met NBA 2K17. Moet je overigens nog wel even naar Amerika verhuizen.

De E-divisie is in Nederland inmiddels los. De eerste wedstrijden zijn gespeeld. Voor wie het gemist heeft. Alle 18 eredivisieclubs een gamer aangenomen om FIFA te gaan spelen voor hun club tegen elkaar. Rob heeft hier al een artikel over geschreven dus ik verwijs je daar graag even naar door. In Amerika gaan ze nu ook zoiets doen, maar dan met basketbal. Vanaf volgend jaar gaan ze beginnen met de NBA 2K eLeague.

NBA 2K eLeague

Het idee is als volgt. Volgend seizoen gaan ze in de NBA een eLeague oprichten die, net als het echte basketbal seizoen, vijf maanden zal gaan duren. Er zullen eerst slechts acht tot twaalf teams meedoen maar het is de bedoeling dat uiteindelijk alle dertig teams een eLeague team krijgen. Welke NBA teams er in eerste instantie aan meedoen is nog niet bekend.

Elk eLeague team bestaat uit vijf man. Elke speler zal in-game een speler gaan besturen. Dit wordt dan een character dat ze zelf hebben gemaakt want bestaande spelers worden niet toegelaten.

Een seizoen zal uit 82 wedstrijden bestaan. Daarna volgen nog play-offs en een strijd om het kampioenschap. Een fikse opgave maar de prijs is dan ook niet mis. De winnaars ontvangen namelijk het niet lullige bedrag van $250.000 dollar.

eSports ervaring

Het eSports gebeuren is binnen de NBA niet volledig nieuw. Uitgever van de NBA 2K games, Take Two en de NBA organiseerden in 2016 al het toernooi ‘Road to the Finals’. De winnaar mocht toen ook al $250.000 dollar bijschrijven. Eind vorig jaar werd er nog een toernooi opgezet. Het ‘All Star Tournament’. Dit toernooi eindigt deze maand en je raadt het al, de winnaar gaat naar huis met $250.000 dollar.

Een lucratieve bezigheid, NBA 2K speler zijn. Persoonlijk vind ik het allemaal wat interessanter klinken dan het E-Divisie gebeuren maar goed, ik heb dan ook helemaal niks met FIFA. Zijn er bij jullie al plannen om te emigreren?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments