De eerste geluiden omtrent NBA 2K16 sijpelen langzaam de gamewereld binnen. We beginnen met covers en samenwerking.

Elke NBA 2K titel lijft een beroemdheid in om mee samen te werken. Na Jay Z en Pharrell Williams is het nu de beurt aan Spike Lee, de beroemde acteur en filmmaker en niet te vergeten, groot NY Knicks fan.

NBA 2K16

Hij werkt mee aan het ontwikkelen van de career mode. Het zijn nog geruchten maar zijn naam is al gezien op de (fake?) concept covers van de game. Maar zelf heeft hij in meerdere social media berichten gehint over zijn samenwerking. In maart schreef hij al dat hij in San Francisco bezig was met een NBA video-project en dat hij een Knicks shootaround had bezocht op de Universiteit van San Francisco. 2K games en Visual Concepts, de sportstudio van deze titel, is gevestigd in Novato, een buitenwijk van SF.

Covers

nba_2k16_instagram

Voor NBA basketballers is het een soort Oscar krijgen wie er op de cover van NBA 2K mag staan. Als je daarop staat, ben je tot op Times Square groot zichtbaar. In de VS wordt deze titel altijd groot aangekondigd.

In een Polygon bericht met Instagram plaatjes die op het net rondwaart, zijn de volgende spelers zichtbaar: Stephen Curry van Golden State, James Harden van de Houston Rockets en de huidige coverspeler Kevin Durant van Oklahoma City Thunder. De cover heeft als slagzin “Be the story” wat hint naar een grotere rol voor de zeer populaire career mode. Maar is dit allemaal waar? Daar kan je nog wel even over discussiëren. Het Instagram plaatje laat accounts zien die niet bestaan en lijken kopieën van elkaar want de likes zijn identiek. Maar het zou ook een in-game screenshot kunnen zijn omdat social media altijd een rol heeft in de career mode. We moeten deze covers dus maar met een grote korrel zout nemen. Wat het echt gaat worden zal de tijd leren.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties