Het indrukwekkende Fragments of Him komt in 2016 ook naar de Xbox One

De Nederlandse Indie ontwikkelaar SassyBot Studio heeft vandaag bekend gemaakt dat hun first-person drama” Fragments of Him” in 2016 op de Xbox One uit zal komen. Er is een nieuwe en zeer indrukwekkende trailer van deze Bredase studio uitgebracht.

Wat er overblijft

Fragments of Him volgt de nasleep van de plotselinge dood van hoofdpersonage Will en het effect van zijn dood op de mensen die dichtbij hem stonden in het leven. Je kan de laatste momenten van Will herleven vanuit een verhalend first-person perspectief en daarin de herinneringen ontdekken van de personen die hij heeft achter gelaten. Zoals zijn partner Harry, die terugkeert naar een leeg huis gevuld met de herinneringen aan zijn liefde of Sarah, een ex-vriendin die later een goede vriend wordt van het stel en Mary, de oma die eenzaam is en zich verraden voelt door een samenleving die ze nauwelijks meer herkend.

Elwin Verploegen van Sassybot vertelt er het volgende over:
“Wij wilden graag het thema van de dood aanpakken op een manier die je normaal niet terugziet in video games, maar welke wel erg herkenbaar is voor de mensen met persoonlijk de ervaring. Wat gebeurt er als je geliefde ineens verliest? Hoe ga je daarmee om? Wij weten dat computergames een ideaal medium is om spelers op zo’n emotionele, menselijke en toch geruststellende reis mee te nemen”.

Emoties

Enige tijd geleden schreef Martin al een goed stuk over de invloeden van games op onze geest. Kan een game je emotioneel raken? Of kunnen keuzes die je in een game maakt echte gewetensbezwaren oproepen? Maak je die keuzes al op basis van je geweten? Deze game laat goed zien dat ook developers die aspect al gebruiken om games te maken die ons op een dieper niveau kunnen raken en zelfs kunnen helpen met het verwerken van bepaalde emoties. Het begrijpen van deze emoties en het zien dat je niet de enige bent die deze gevoelens heeft. Het lijkt erop dat juist een aantal Nederlandse developers actief bezig is om deze emotionele laag in hun games te verwerken. We zien dit nu met deze game, Fragments of Him maar ook met een game waar we eerder over berichten die je de wereld laat ervaren van een visueel beperkt kind, Beyond Eyes.

Een game dus om in de gaten te houden. Fragments of Him en Sassybot Studio zal op de komende Gamescom aanwezig zijn.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments