Even wat aandacht voor een game uit ons eigen landje. Een game met een boodschap.

We zien het de laatste tijd vaker. This War of Mine was al zo’n titel en zo zijn er meer. De Nederlandse studio Glassyboy laat weten dat hun eerder aangekondigde game Fragments of Him op 3 mei uitkomt. Vandaag kwam de officiële trailer al uit.

Fragments of Him is een bijzondere game of eigenlijk meer een project. Weer zo’n game die je in de hulpverlening naadloos kan toepassen. Het is een verhaal over liefde, herinneringen en hoop en heeft als hoofdthema het overwinnen van verdriet en alles wat ons menselijk maakt.

Het verhaal volgt de tijd na het overlijden van Will en hoe zijn overlijden de mensen die hem hebben gekend raakt. De game heeft ongeveer een speeltijd van 2,5 uur en in die tijd beleef je de laatste momenten van Will’s leven en de herinneringen die zijn geliefden over hem hebben. We zien Will’s partner die terug komt in een leeg appartement vol met herinneringen aan hem, Sarah, zijn ex-vriendin Sarah en Mary, de oma van Will. Je ziet de wereld vanuit een first-person perspectief maar niet vanuit de ogen van Will zelf waardoor er een unieke ‘ik-kijk-mee’ ervaring wordt gecreëerd.

We zien dat de gamewereld met kleine stappen binnen onze maatschappij aan het stappen is en een rol begint te krijgen op andere gebieden dan alleen entertainment. Glassyboy is een studio die precies met die reden opgericht is en het laat hier even een Nederlands product zien waar we best trots op mogen zijn. De game zal €19.99 gaan kosten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments