Mutant Football League komt naar de Xbox One

Die realistische sportgames zoals FIFA en Madden trek je niet, maar Rocket League vind je nog wel te pruimen? Dan moet je zeker Mutant Football League in de gaten gaan houden.

Geef maar toe, het liefste zou je alle spelers van je tegenstander bij een potje FIFA gewoon doormidden trappen als je achter staat. Zomaar, omdat dat oplucht en je zo toch nog zou kunnen winnen. In Mutant Football League kan het. Het team dat in deze game achter staat kan nog altijd winnen door simpelweg zoveel spelers van het andere team te vermoorden dat ze gedwongen worden om op te geven. Daarnaast kun je ook gewoon de officials omkopen of zelfs omleggen. Het belooft een bizarre game te worden in elk geval met enorme kettingzagen die uit het veld tevoorschijn komen, ballen die in bommen veranderen, landmijnen en meer van dat soort ongein.

Kickstarter

De game wordt gemaakt door de indie-studio Digital Dreams die in 1993 ook voor het origineel zorgden dat verscheen op de SEGA Megadrive. Na een aanvankelijk mislukte kickstarter-actie besloten ze, ondanks het mislopen van hun target, toch de game te gaan ontwikkelen. Vorig jaar starten ze nogmaals een kickstarter-campagne voor een financiële injectie en nu staat de game klaar voor de lancering op de Xbox One.

Uitbreiding

De game is al verkrijgbaar in de Xbox Game Preview. Vanaf 19 januari is de volledige game te downloaden. Vanaf maart komt er nog een gratis uitbreiding voor de game bij. De Dynasty Mode wordt een career-mode die over meerdere seizoenen uitgesmeerd wordt. Hierin kies je één team en begin je als de slappeling in de competitie. Het doel is om dit team uit te laten groeien tot een gigant in de MFL.

Later dit jaar moet er dan ook nog een fysieke editie van Mutant Football League verschijnen. Ik ben alvast erg benieuwd en ga dit zeker eens proberen, wie van jullie doet er mee?

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments