Op zich geen groot nieuws. Een verandering van naam. Maar daar zit natuurlijk een filosofie achter.

Met de plannen om Xbox Live uit te gaan breiden zien we al iets van deze strategie. Tijdens de uitzending van Inside Xbox liet Matt Booty weten dan dat ze het label Microsoft Studios gaan veranderen. Booty is de Corporate Vice President van, zo gaat het nu heten, Xbox Game Studios. Tijdens de uitzending zei hij er dit over:

Wij geloven bij Xbox dat we winnen als iedereen speelt. Daarom zijn we zo gepassioneerd in ons streven om een portfolio aan games voor alle spelers, van console, pc en mobiele apparaten, te maken. Toen we verder gingen kijken dan alleen de console, ging ook het Xbox merk verder dan deze grens.

Nu is Xbox ons gamingmerk op alle apparaten, ongeacht hoe en waar je dan ook wil spelen of met wie je wil spelen. Verdergaand in die geest ben ik blij dat ik het veranderen van de naam van onze game ontwikkelaars van Microsoft Studios naar Xbox Game Studios met jullie kan delen. De Xbox Game Studios bestaan uit 13 ontwikkelteams die verantwoordelijk zijn voor geliefde franchises zoals Age of Empires, Forza, Gears of War, Halo en Minecraft.

De teams bij 343 Industries, The Coalition, Compulsion Games, The Initiative, inXile Entertainment, Minecraft, Ninja Theory, Obsidian Entertainment, Playground Games, Rare, Turn 10 Studios, Undead Labs en… Global Publishing zijn hard bezig om geweldige, exclusieve, originele en compleet nieuwe delen van onze favoriete franchises te leveren.

2019 wordt een geweldig jaar voor Xbox gamers. Exclusieve games zoals Crackdown 3, Gears 5 en Ori and the Will of the Wisps zullen op de dag dat ze wereldwijd uitkomen in de Xbox Game Pass zitten. We zijn ook bezig met grote updates voor games zoals Sea of Thieves, Forza Horizon 4 en Minecraft en de spelers zullen dit geweldig vinden. We zijn ook heel benieuwd naar hoe de zeven nieuwe game ontwikkel studio’s die we aan ons team hebben toegevoegd, hun creatieve potentie als onderdeel van de Xbox Game Studios zullen maximaliseren. Als een gaming organisatie hebben we op het gebied van het aanbieden van een gevarieerde lijst van exclusieve games, nu en in de toekomst, voor Xbox fans nooit een betere positie gehad.

Een nieuwe naam met een grotere visie. We zijn benieuwd over wat er allemaal gaat komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments