Wellicht heb je het door de aankondiging van Windows 10 en de HoloLens gemist maar Microsoft is bezig met nog een ambitieus project: een kalmerende sjaal! Nee, serieus ik heb niks gedronken. En ja serieus, Microsoft is hiermee bezig. Meer weten? Lees dan gauw verder!

Project SWARM (Sensing Whether Affect Requires Mediation) dat is de naam die op dit moment aan de sjaal is gegeven. De sjaal word bediend met een smartphone en zal een masserend trilsignaal uitgeven als iemand zich down voelt, tevens zal de sjaal dan ook opwarmen. De Smart Scarf (laten we hem zo maar even noemen) kan dit aan de hand van sensoren die emoties op kunnen pikken. De sjaal zal in eerste instantie worden uitgebracht voor mensen met een handicap of autisme. Onderzoekers denken namelijk dat juist deze doelgroep hier veel baat bij kan hebben.

De sjaal die op dit moment in onderzoek is, is nog een prototype en gemaakt in samenwerking met mensen met een vorm van autisme, visueel beperkten en slechthorenden. Op dit moment is het onderzoeksteam van Microsoft ook nog op zoek naar een manier om er een koelelement in te verwerken. Volgens de onderzoekers zou dit van pas kunnen komen bij stress.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties