Waren de beelden van gisteren nu echt of niet? De acties die nu door Microsoft genomen zijn, bevestigen de authenticiteit van deze beelden wel een beetje.

Slecht nieuws voor de Xboxers die gisteren beelden van de Gears of War remaster hadden gelekt. Microsoft heeft de toegang tot Xbox Live van hun accounts en hun consoles opgeschort. Niet heel vreemd omdat deze spelers hun non-disclosure agreement (oftewel geheimhoudings-verklaring) hebben gebroken. Hun Xbox One kan nu alleen nog offline worden gebruikt en dat betekent dat zij dus ook geen updates of online games zoals Destiny meer kunnen spelen.

De officiële verklaring van Microsoft luidt:
“De straf-actie van Microsoft maakt de console niet onbruikbaar. De opschorting voor zowel consoles als accounts wordt vastgesteld na het kijken naar een aantal factoren. Om deze straf-actie te voorkomen, inclusief opschorting van de service, is het belangrijk dat gebruikers de Xbox Live-gebruiksrechtovereenkomst en privacyverklaring opvolgen.

Het moraal van het verhaal is dus, volg de regels waar je mee hebt ingestemd. Toch zit er wel een bepaalde waarschuwing in dit verhaal. Zeker richting de vele testers en previewers die Xbox en de games kennen. Xbox kan zomaar beslissen je, mocht je iets laten zien wat alleen voor jouw ogen bestemd is, de toegang tot alle online activiteiten te ontzeggen. Zover dat ze zelfs je console aanmerken en deze online onbruikbaar maken zodat je niet even een ander account op die machine kan loslaten om weer online te komen. Daarbovenop is de kous hier niet mee af. Aangezien deze testers ook nog eens een overeenkomst hebben getekend met VMC, het bedrijf wat het testen verzorgt, en deze dus ook hebben gebroken, heeft dit bedrijf zijn juridische afdeling al ingeschakeld om eventuele vervolging in te zetten.

NDA

Zij laten in een mail weten welke acties er zijn ondernomen (waaronder de ban) en geven ook een voorbeeld van de overtreding aan waarin zij praten over een lid diee een screenshot via Snapchat naar een vriend had gestuurd. De vriend in kwestie had aangegeven ook in de test te zitten maar had gezegd dat hij niet geloofde dat de screenshot-zender ook in de test zat. Als bewijs stuurde deze laatste dus de Snapchat die vervolgens online werd gezet en daarmee werd de geheimhouding verbroken. Zo zie je maar dat een foutje zo gemaakt kan worden.

Wat blijft is dat Microsoft zich duidelijk in zijn hemd gezet voelt zo vlak voor de E3 en dat door deze openbaring zij een primeur hebben verloren. Wat vinden jullie? Te streng van MS of gewoon een kwestie van “wie zijn billen brandt”.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties