De grote update ´´Cartographer’s Gift´´ is inmiddels online gegaan. Heb je Halo al een tijdje niet meer aangeraakt? Of heb je nog niet helemaal op een rijtje wat er nu precies nieuw is aan de update? Dan hebben wij het overzicht van deze hele leuke en grote update.

Forge

Spelmodus Forge kennen we inmiddels wel van Halo 3. In Forge ben je koning te rijk in de Halo wereld en kun je zelf aan de slag met het bouwen van een map. Voor Halo 5 is de modus helemaal opnieuw ingericht en zijn er ook een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor de liefhebber. Een nieuw onderdeel van de modus is het ”groeperen” van objecten. Hierdoor kun je meerdere objecten selecteren om deze in dezelfde groep te plaatsen. Met maar één druk op de knop kun je alle items uit die specifieke groep in je map plaatsen, in plaats van ieder object apart te moeten plaatsen. Dit zal een heleboel tijd en gedoe gaan schelen!

Het tweede nieuwe onderdeel is de mogelijkheid om meerdere objecten tegelijk aan te passen, of te selecteren. Hierdoor kun je tot 64 individuele objecten op hetzelfde moment iets laten doen. Denk niet alleen aan het draaien of verplaatsen van een item, maar alle mogelijke opties die er zijn voor een object. Mocht je groepen hebben gemaakt van de objecten kun je zelfs méér dan 64 objecten tegelijk laten veranderen. Naast deze nieuwe mogelijkheden bied Forge binnen Halo 5 meer dan 1700 items aan om in je map te plaatsen. Van simpele bouwstenen naar ”Forge Exclusive Items”, er is meer mogelijk dan je denkt!

Forge Halo 5

Ook zijn er nog een paar kleinere leuke extraatjes binnen Forge. Onder andere het gebruik van licht in je map. Door het plaatsen van lichtgevende objecten in je map kun je jouw grot een knusse huiskamersfeer geven. Of simpelweg een belangrijke plaats in je map laten opvallen. Ook kun je het gebruik van kleuren in jouw map aanpassen. Het overgrote deel van de objecten die je binnen Forge zal kunnen gebruiken kun je van kleur veranderen. Ieder object zal uit verschillende delen bestaan, waarvan je de primaire, secundaire en tertiaire kleur van zo’n deel kunt aanpassen. Hierdoor kun je de tint van het object veranderen, maar dat is niet het enige. Je kan ook een mat item veranderen naar een item met een metallic glans. Hierdoor kun je echt een ”one of a kind” map creëren.

Nieuwe Assassinations

Ook leuk zijn deze nieuwe manieren van assassination. Normaal gesproken moest je het doen met de oude vertrouwde messteek, maar er is vanaf nu meer! We kunnen genieten van de ”Nice Try” en de”Oh Snap”. Met de keuze om een mes in het hoofd van je tegenstander te drukken, of gewoon zijn schedel te kraken door er op te stampen, zijn de producenten van 343 toch wel héél gestoord geworden. Leuk zijn deze nieuwe opties natuurlijk wel! Zie de twee assassinations in actie in de onderstaande video.

Nieuwe maps en dikke items

Naast leuke snufjes en extraatjes zijn er ook ”de gewoonlijke” nieuwe maps en items toegevoegd aan de game. De nieuwe Warzone Map ”Battle of Noctus” laat spelers door de map heen scheuren op voertuigen, het minder bedeelde team die de voertuigen niet te pakken wist te krijgen heeft gelukkig wel de kans om dikke kanonnen op te pakken en zo de tegenstanders dwars te zitten. Ook is er een nieuwe Arena map, ”Overgrowth”. Deze map is volgestopt met smalle steegjes en is één grote uitnodiging tot het gebruiken van energy swords. Ook zijn er twee nieuwe maps voor de spelers die graag in grote teams spelen, ”Entombed” en ”Antifreeze” zijn nu te vinden onder de big team maps.

Mark IV armor

Naast de nieuwe maps zijn er ook wat nieuwe items te vinden in de update. Deze items zijn vooral op het gebied van wapens, armor, emblemen en nog veel meer. Onder andere rocket launchers die een behoorlijke lik verf hebben gekregen en uitgevoerd zijn met hele vette moderne snufjes. En uiteraard is bovenstaande Mark IV armor set te unlocken.

Dit zijn toch wel de tofste veranderingen binnen de update. Mocht je benieuwd zijn naar ieder individueel staaltje techniek dat is toegepast op de game, klik dan vooral hier. Op Halo Waypoint kun je namelijk de volledige lijst vinden, tot iedere bugfix aan toe.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments