Lovely Planet is misschien wel één van de meest onlogische games die er zijn. Met weinig uitleg en geen idee wat je aan het doen bent ga je dan toch maar de uitdaging aan. De gekke game is vanaf nu te koop en gratis te proberen via de Xbox Store.

In deze first person shooter ren jij in een felgekleurde wereld rond, op zoek naar wezens, appels en puddingachtige substanties om dood te schieten. Zonder enige vorm van uitleg ga je op pad en moet jij een weg vinden in deze Japanse suikerzoete wereld. Dat je er in het begin niets van snapt is misschien ook wel de kracht van de game. Het intrigeert je en je blijft maar doorgaan, want langzamerhand krijg je door wat je neer kunt schieten en wat ook niet.

Uit jouw ”stok”, want dat is hetgeen waar jouw wapen het meeste op lijkt, komt er een oneindige voorraad aan paarse blokjes. Daar schiet je alles mee af wat rood is, want daar komt het spel op neer. Van een vierkant wezen die uit Minecraft gestapt lijkt te zijn tot een glanzende appel. Want al het rood dat moet dood.
Voor de handigheid kun je tot 2 keer jouw eigen lengte springen, je hoeft dus niet bang te zijn dat je van het platform af valt, want met één sprong kom je er zo weer bovenop.
Lovely Planet draait vooral om precisie, want zodra je op iets ”neutraals” schiet ben je af en moet je het leven opnieuw beginnen, dit geldt ook voor alle rode items die je niet hebt geraakt. Het level is pas voltooid als je de goede route hebt gelopen (dit is ook een behoorlijk probleemgebied) en alle rode items hebt geraakt. De mensen met een goed geheugen zullen gauw het beste zijn in dit spel, want als je de route kunt herinneren en alle rode beestjes hebt gepakt is er niets aan de hand.

Lovely Planet

De zielige meneer links onderin moet je dus vooral niet proberen te raken.

Lovely Planet bestaat uit meer dan 80 levels die je allemaal binnen een minuut kan afronden. Helaas komt daar het probleem met het onthouden van de weg, het niet raak hebben geschoten, of het raken van een neutraal wezen. Hierdoor kan je soms wel 100 keer hetzelfde level spelen en hem nog niet hebben uitgespeeld. Lovely Planet is zeker niet voor watjes en een behoorlijke dosis geduld heb je ook nodig. Mocht je toch een driftkikker zijn is het zeker aan te raden om jouw muren te beplakken met wat kussens, dan gooi je jouw controller tenminste niet kapot.

Lovely planet is nu gratis te proberen via de Xbox Store. Ook is de volledige game te koop met een mooie korting, voor € 8,49 heb jij deze gekke Japanse wereld al in huis.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments