Er lijkt iets mis te zijn met de laatste console update. Helaas is dit er eentje waar je moeder je voor gewaarschuwd heeft.

De eerste melding kreeg ik gisteravond in de party al. Een nieuwe update voor mijn Xbox vriend die daarna even offline ging. Na het terug online komen leek het alsof zijn Xbox was teruggezet naar wat basisinstellingen. Hij moest opnieuw zijn wachtwoord opgeven, was zijn Homesharing buddy helemaal kwijt (al deed het sharen het nog gewoon) en er werd van alles opnieuw gesynced. Naar nu blijkt vielen zijn problemen nog mee.

Vannacht zagen we de eerste berichten op Reddit verschijnen waarin stond dat deze update voor sommige gamers een groter probleem had veroorzaakt. Na het inloggen kregen zij namelijk een waarschuwing waarin stond dat het systeem problemen had met het vinden van een update oftewel het ‘There was a problem with the update’ melding. Dit terwijl de update net was geïnstalleerd. Deze melding zet de console op slot en het enige wat je dan kan doen is, of de update overslaan en offline gaan spelen of je console opnieuw opstarten. Er zijn ook meldingen dat men daarna de offline modus in gaat en dan toch online kan spelen. Vreemd allemaal.

Bij sommige werkt een Power Cycle bij het oplossen van dit probleem waarbij men een minuut alle spanning van de console afhaalt. Maar niet voor iedereen. Er is blijkbaar een aantal spelers die niets anders kan doen dan offline spelen en hopen dat je online games het toch doen totdat er een fix wordt neergezet. Of het daadwerkelijk een update probleem is of een probleem in het communiceren met de update server, dat is niet echt duidelijk.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties