Het streamen via xCloud werkt op Android. Maar hoe zit het met de andere apparaten? Komt het nu ook eens naar de iOS-apparaten zonder dat Apple ertussen zit?

Microsoft lijkt te zijn gestart met het testen van xCloud via een webbrowser. Medewerkers zijn nu bezig met om deze webversie van xCloud te testen waarna het een open preview gaat krijgen. Deze nieuwe versie zorgt ervoor dat je games via een browser kan gaan spelen en dat betekent dat je het ook kan gebruiken op een iPhone of iPad.

Op je Android apparaat werkt het naar behoren en de webversie zal een simpele launcher krijgen waarin aanbevelingen van bepaalde games te zien zijn, je verder kan gaan met pas gespeelde titels en waarin je toegang hebt tot alle cloud games die in de Xbox Game Pass Ultimate te vinden zijn. De game die je opent zal fullscreen draaien en je hebt natuurlijk een controller nodig om deze games te spelen.

Hoe de resolutie van die games zal zijn is nog niet bekend. Men gebruikt Xbox One S servers in de bestaande xCloud infrastructuur, dus er zal geen 4K streamen mogelijk zijn. Dit kan pas als men dit jaar de hardware een upgrade naar Series X componenten heeft gegeven.

Microsoft heeft plannen om deze webversie van xCloud in de Xbox app op Windows 10 te bundelen. De webversie is op dit moment alleen geschikt voor Google Chrome en Microsoft Edge. In de lente lijkt men een open preview van de service te willen lanceren.

De grote reden achter deze webversie is vanwege het gedoe met Apple en de beperkingen die zij aan iOS apps stellen. Dat is de reden dat Microsoft nog steeds geen iPad of iPhone ondersteunt in de xCloud beta. Apple wil dat Microsoft elke game los voor een review aanlevert. Hiermee omzeilt Microsoft deze belachelijke eis.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties