Hideo Kojima, de man achter Metal Gear Solid V: the Phantom Pain was vannacht helaas niet welkom tijdens de Game Awards. Dit vertelt Geoff Keighley aan het publiek.

Wat blijkt? Een advocaat heeft Kojima uit naam van Konami verboden om de show bij te wonen. Hij mocht geen award in ontvangst nemen en hij moet helaas meekijken vanuit een andere locatie in Tokio. Kojima staat nog steeds onder contract en moet daarom doen wat hem wordt opgelegd.

“Hij staat nog steeds onder contract en het is teleurstellend, en onbegrijpelijk voor mij dat een kunstenaar als Hideo hier niet mag zijn om alles te vieren met zijn collega’s.”

In bovenstaande video maakt Keighley deze uitspraak. De fans joelen Konami ook uit. Niemand wordt blij van deze situatie. Gelukkig is de stem van Snake, Kiefer Sutherland, aanwezig om de award voor beste action/adventure game in ontvangst te nemen namens het team van Hideo. Er zijn natuurlijk al ontzettend veel geruchten over het ontslag van Hideo en hoe Konami hem dwars zit. Helaas is er nog steeds niet officieel naar buiten gebracht wat de huidige situatie is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments