Met een redactie vol mannen is Just Dance 2017 zeker niet dé game die bovenaan ieders wensenlijstje staat. Maar ik ga jullie laten zien dat Just Dance 2017 helemaal zo gek nog niet is.

Al 4 maanden uit

Just Dance 2017 is inmiddels al vier maanden uit. Maar zoals gezegd had deze game niet bij iedereen de eerste prioriteit. Als enige vrouw in de redactie was de opmerking al een paar keer gevallen dat ik de game maar eens moest gaan testen.
Maar zonder Kinect zou dat erg lastig worden, dus heeft de grote baas Jeffrey me zelfs nog zijn Kinect opgestuurd. Er was dus geen weg meer terug.

Gelukkig ging ik een weekendje naar Brabant met mijn vriendinnen. En dat bleek toch wel het perfecte moment om Just Dance toch maar eens uit te proberen. Een flink glas vodka later en we hadden allemaal wel zin om onze danskunsten uit te testen.

Kinect is niet eens verplicht

Tot onze verbazing bleek dat Kinect niet eens verplicht is om deze game te kunnen spelen. Je kunt namelijk ook een app downloaden op je smartphone en vervolgens jouw smartphone als controller gebruiker. Pluspunten voor Ubisoft!
Al met al ben ik best blij dat wij Kinect hadden, ik zie al helemaal voor me hoe anders onze telefoons door de kamer waren geslingerd. Deze functie hebben wij dan ook niet uitgetest, een paar kapotte wijnglazen vonden we wel voldoende voor het weekend.
Hoe dan ook vind ik het erg tof dat Ubisoft de game op deze manier wat toegankelijker heeft gemaakt. Daarnaast scheelt het je ook nog eens behoorlijk in de kosten.

Meer inspanning dan de sportschool

We begonnen gelijk goed met een vrij nieuw nummer ”Lean On”, maar my god, dat was wel een flinke vergissing. Het tempo van de muziek ligt al behoorlijk hoog, maar daarnaast moet je ook nog eens kijken welk dansje je precies moet doen. En als het even kan dans je deze natuurlijk helemaal mee. Maar dat is zo makkelijk nog niet.
Begin lekker met een gouwe ouwe, bijvoorbeeld ”Don’t stop me now” van Queen, of Last Christmas. Een lekker laag tempo met makkelijke pasjes, dat is beter starten.

Hoe dan ook zijn we het er over eens dat Just Dance een behoorlijke work-out is. Je moet het hele nummer meedansen (want opgeven is voor sukkels) en het liefste nog het meeste aantal punten halen. Ja, van Just Dance word je behoorlijk strijdlustig!

Daarnaast komen af en toe de meest vreemdsoortige danspasjes voorbij. 80% van het dansen is bloedserieus, maar de overige 20% lig je gegarandeerd in een deuk van het lachen. Zie dan nog maar eens terug te komen in de goede ”dansvibe”. Het is echt behoorlijk moeilijker dan het lijkt.

Gelukkig had Renée een behoorlijke pro-tip. De avatar die je moet volgen heeft één gekleurde hand, daarmee worden de punten verzameld. Je moet dus eigenlijk vooral qua handgebaren precies doen wat jouw avatar doet, dus je kunt af en toe nog een beetje smokkelen.

Aanrader

Mocht je een vriendin hebben die het behoorlijk zat is dat je zo veel tijd en aandacht aan jouw Xbox geeft? Dan is het zeker een goed idee om Just Dance 2017 te kopen.
Dan zal zij die Xbox ook een stuk meer gaan waarderen en wie weet kun je haar in de toekomst nog eens over halen om een potje Halo te spelen!

Ik kan me voorstellen dat de meeste mannen niet heel warm of koud zullen worden van een game zoals Just Dance. Maar eerlijk gezegd vond ik het een stuk leuker dan verwacht. Dus mocht je die nodige lichaamsbeweging missen is dit wel een manier om die stinkende sportschool te mijden en thuis eens aan de bak te gaan!

We waren het er over eens dat Just Dance meer dan geslaagd is. Deze gaan we zeker nog vaker samen spelen. Het is naast hilarisch ook nog eens een goede work-out en voor veel meiden is dit toch wat toegankelijker dan Call of Duty. De muziek is erg variërend, van Queen tot PSY, er is behoorlijk veel keuze! De dansjes zijn heel duidelijk en de meeste pasjes keren vaker terug, je hebt het dus zo onder de knie.
Mocht je Kinect gebruiken is het belangrijk om goed in het midden te staan, aan de zijkanten pakt de sensor de bewegingen iets minder goed op. Het is dus zeker een aanrader!

Just Dance 2017 is te koop voor €29,99 en Kinect is dus geen vereiste. Dus zoek je nog een verjaardagscadeau voor je vriendin, moeder of een andere vrouw in je leven. Dan is dit zeker een goed idee!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties