Ik laat jullie nog even in spanning, ik heb de winnaar bewust niet in de titel gezet. Maar met een jaar waar Fallout 4, Batman: Arkham Knight, The Witcher 3, NBA 2k16, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer games uitkwamen, was het wel een strijd! Zoals Henny Huisman vroeger altijd zong, er kan er maar één de winnaar zijn.

De game die iedereen voor minstens 70 uur liet spelen, de game die meerdere awards binnensleepte, de game die gemiddeld een 91 op Metacritic staat… het is

The Witcher 3: Wild Hunt

Het scheelde maar één stem met Fallout 4, maar volgens mij is The Witcher 3 toch wel de terechte topper! Games die zo goed uitgevoerd zijn, zien we maar weinig. Tuurlijk, je hebt een Batman: Arkham Knight die voor de fan nagenoeg perfect is, of een Metal Gear Solid 5 die steengoede gameplay heeft, maar een falend verhaal. We mogen natuurlijk ook niet Fallout 4 vergeten, wat hetzelfde als Fallout 3 is, maar dan in een ander jasje. Toch is Witcher 3 wel degene die menig gamer doet verbazen. De game heeft bijna iets spiritueels! Je verzinkt je ziel en aandacht in een andere wereld en vergeet even lekker alle dagelijkse mores waar je mee te maken hebt. Kortom, precies wat een game hoort te doen!

witcher

Waarom is The Witcher 3 zo goed?

Het is de perfecte balans van vrijheid, verhaal, activiteiten en progressie. Je kan gaan en staan waar je wilt, doen wat je wilt, zonder ook maar één keer het gevoel te hebben dat je echt overbodige zooi aan het doen bent. Quests doe je niet puur voor XP of goud, maar omdat je nieuwe avonturen zoekt. Het grote verhaal, de main quest, houd je al lang genoeg bezig, maar die kleine sidequests zorgen ervoor dat de wereld waar je in speelt, geloofwaardig is. Jij bent niet de ultieme held die de wereld redt, je bent niet een superheld waar iedereen tegenop kijkt. Je bent een witcher, waar het volk op spuugt of soms juist wordt geprezen om hun skills. De wereld die CD Projekt RED heeft gemaakt leeft op zichzelf. Kijk naar Watch_Dogs, waar alles naar behoeven van de speler kan worden aangepast, waar je het gevoel hebt dat de wereld voor jou is gemaakt in plaats van andersom. Dit heeft The Witcher 3 niet. De wereld draait gewoon door, ook zonder Geralt.

Het is moeilijk om uit te leggen waarom The Witcher 3 zo goed is, zonder er vijf a4’tjes aan te wijden, maar geloof mij, het is een terechte topper! Voor 60 euro (of goedkoper), krijg je een avontuur waar de grote franchises van de wereld nog niet aan kunnen tippen.

Wie heeft eigenlijk Star Wars Battlefront gewonnen?

Oh ja, iemand zou Star Wars Battlefront winnen! Weet je wie de gelukkige is? Melvin Dreessen! Melvin, gefeliciteerd! We nemen contact met je op en sturen daarna de game naar jou!

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maurits Clear
Maurits Clear
8 jaren geleden

Gefeliciteerd Melvin, May the force be with you..

Melvin Dreessen
Melvin Dreessen
8 jaren geleden

Yess thnx 😀