We zijn weer toe aan een nieuwe update. Je Xbox krijgt er weer wat functies bij. De juli update staat nu klaar. Wat is er nieuw?

FastStart

Op de E3 was deze functie aangekondigd. FastStart is een functie die ervoor zorgt dat je twee keer zo snel met een game kan beginnen terwijl de game nog aan het downloaden is. Het identificeert de bestanden die nodig zijn om je game te starten en haalt deze als eerste naar binnen. In de catalogus is een afdeling ‘FastStart-enabled title’ die de games die dit kunnen laten zien.

Groepeer je games en apps

Met de steeds groter wordende harde schijven is de vraag om je games een beetje te categoriseren ook groter geworden. De Pins krijgen nu een aparte functie die ‘Groups’ genaamd is. Hiermee kan je games in een door jezelf gemaakt categorie plaatsen en ze zo makkelijker vinden.

Zoekfunctie

De zoekfunctie is uitgebreid waardoor je nog makkelijker op zoek kan gaan naar bepaalde content. Door op de Y knop te drukken in het dashboard, komt er een zoekveld omhoog. Deze maakt het makkelijker om door je Instellingen heen te wandelen, producten in de Store te vinden of games snel te starten.

Mixer

De functie in Mixer waarmee je de controller kan delen met iemand anders is uitgebreid met ondersteuning voor meerdere apparaten. Dit maakt dat je bijvoorbeeld met je joystick kan sturen en via je laptop de A knop kan indrukken.

Ook is er een Full Screen functie aan Mixer toegevoegd. Dit maakt dat streamers met hun webcam het volledige scherm kunnen activeren. Je kan snel naar deze functie wisselen. In de mode is de game audio niet meer hoorbaar waardoor het je in staat stelt om heel simpel tegen je kijkers te kletsen terwijl je van game wisselt of de game nog aan het opstarten is. De video kwaliteit en stabiliteit is ook verbeterd.

De juli update staat nu klaar in je instellingen om toegepast te worden.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
VinnDiesel89
VinnDiesel89
4 jaren geleden

hmm de functie fast start doet het niet bij mij… en mijn games en apps is ook heel anders ingedeeld als op de foto

Clenn
Redacteur
4 jaren geleden

Groups functie is een verademing. Couch Coop categorie maken bijvoorbeeld voor die zeldzame dag dat je een vriend langs hebt.. ze zijn ook makkelijk opvraagbaar via de overlay.

@ vinndiesel: de groepen gamepass en gold ontbreken ook bij mij.