Wat zou er met cloud gaming gaan gebeuren? Is dat een extra service waar je voor moet betalen of?

Vandaag kregen we het antwoord van Microsoft zelf. Vanaf september bevat Xbox Game Pass Ultimate cloud gaming zonder extra kosten, met toegang tot meer dan 100 titels op mobiele devices. Dit betekent je overal waar je wil van al die titels kan genieten.

Vandaag heeft Phil Spencer, Hoofd van Xbox, een blog gepubliceerd op Xbox Wire waarin wordt aangekondigd dat in september 2020, Xbox Game Pass Ultimate gratis toegang tot cloud gaming zal bieden. Xbox Game Pass Ultimate-leden kunnen als onderdeel van hun lidmaatschap meer dan 100 Xbox Game Pass-titels op hun mobiele device vanuit de cloud spelen.

De blogpost bevat ook een reeks toezeggingen die Xbox aan spelers doet als gaming overgaat naar de volgende generatie. Met de volgende evolutie van gaming-hardware later dit jaar, de opkomst van nieuwe manieren om te spelen, zoals cloud gaming en gaming abonnementsservices, en meer kansen voor gamers om samen te spelen op verschillende platforms, zal de volgende generatie gaming er aanzienlijk anders uitzien dan alle voorgaande.

Hij benadrukte nog een keer dat we, ondanks de productiestop van de One X, niet gedwongen worden om next-gen te kopen. Alle Xbox Game Studio titels zullen de komende jaren op beide generaties consoles te spelen zijn. Met de eventuele Xbox Exclusives zit je dus gebakken.

Verder herhaalt hij nog een keer het verhaal over de accessoires en de Smart Delivery maar dat weten we onderhand wel. Vergeet 23 juli de Showcase niet te volgen. Dan gaan we vast veel van de eerder genoemde exclusives zien.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rik
Beheerder
Rik
3 jaren geleden

Hoop van harte dat xCloud ook binnenkort op iOS devices gaat draaien!