Een heel lang verhaal gaat dit niet worden. Simpelweg omdat we eigenlijk weinig weten.

Er was al stil naar gehint maar nu is het dus werkelijkheid geworden. Hideo Kojima gaat een game maken met Xbox Game Studios.

“Hoi allemaal, dit is Hideo Kojima. Ja, er is een spel dat ik altijd al heb willen maken. Het is een compleet nieuwe game, eentje die niemand ooit eerder heeft gezien. Ik heb heel lang gewacht op de dag dat ik het eindelijk kon gaan maken. Met de vooruitstrevende cloudtechnologie van Microsoft en de trendbreuk in de industrie is het nu mogelijk geworden om mezelf uit te dagen en dit nog nooit eerder vertoonde concept te maken. Het kan even duren, maar ik kijk ernaar uit om samen te werken met Xbox Game Studios en hoop jullie in de toekomst spannend nieuws te kunnen brengen! Bedankt!”

zei Kojima in een videoboodschap op de Xbox & Bethesda Games Showcase 2022

Dat was het hele cryptische verhaal van Hideo. Voor diegene die nu denken dat Kojima de exclusiviteit bij Sony omwisselt voor Xbox, die heeft het fout. Kojima Productions heeft al laten weten Sony ook trouw te blijven.

Wat we wel weten is dat Kojima eerder een Silent Hill project heeft gedaan die een jaar later geannuleerd werd en dat Hideo de wens voor een goede horror-game heeft uitgesproken. Of dat in dit verhaal past, dat zullen we moeten afwachten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties