De game uit 2020 krijgt een gratis afrondend hoofdstuk voor de echte fans.

Middels een persbericht laat Ubisoft weten wat de plannen zijn voor de laatste updates omtrent Assassin’s Creed: Valhalla. De game kwam in 2020 uit en is één van mijn favoriete Assassin’s Creed games geworden. Ik vond de game indrukwekkend qua graphics, diversiteit, verhaal, dialoog, voice-acting, gameplay design en lengte. Het was heel fijn om zelfs na het einde van de game nog gratis updates te ontvangen waarin nieuwe questlines werden toegevoegd. We zijn naar Ierland gegaan met Wrath of the Druids en naar Parijs met Siege of Paris. Ik vond de DLC leuk om te spelen. Het was weliswaar herhaling van wat we al gedaan hadden qua gameplay maar de gebieden waren groot en leuk genoeg om daar een nieuw verhaal in te spelen.

Dit jaar kwam daar ook nog eens Dawn of Ragnarok bij wat een apart deel van AC: Valhalla is, maar officieel de derde DLC. Je speelt daar als Odin en hebt te dealen met Ragnarök, een epische saga over de ondergang van de goden. Ik heb deze zelf nog niet gespeeld, maar je kan die nu wel in tijden van de Black Friday voor 20 euro oppikken bij de winkels.

Aan alles komt een eind

Ubisoft laat weten dat het laatste hoofdstuk op 6 december komt en is voor iedereen gratis om te spelen. Dit hoofdstuk zal alle los eindjes aan elkaar binden en als officiële afsluiter dienen voor Valhalla. Maar om dit hoofdstuk te spelen, zal je toch wel van alles moeten hebben voltooid in de main game.

  • Complete the main storyline by pledging to all territories of England
  • Complete the mythical story arcs of Asgard and Jotunheim
  • Upgrade your settlement to level 5 and construct the Jomsviking barracks
  • Kill all targets of the Order of the Ancients and unveil its leader

Wat ook in het persbericht wordt vermeld, is dat er geen New Game+ komt. De game is te groot en complex om daar een New Game+ in aan te bieden. Het is jammer, maar ik was niet echt van plan om weer 140 uur in de franchise te steken nadat ik het verhaal al ken (dat ga ik alleen bij The Witcher 3 doen).

Een triomf

In mijn ogen heeft Ubisoft van AC: Valhalla een triomf gemaakt. Niet alleen met de main game maar ook met de twee jaar support die er achter aan kwam. Twee jaar is ook wel genoeg en het is fijn dat de saga van Eivor nu ook eindigt i.p.v. eindeloos wordt uitgemolken. Met AC: Valhalla heeft Ubisoft wellicht voor zichzelf ook de lat hoog gelegd voor de hele franchise. We weten natuurlijk wat er aan zit te komen. Zo krijgen we AC: Mirage wat meer lineair zal zijn. Maar na dit deel komen er diverse avonturen in een groter geheel.

Bedankt Ubisoft! Ik heb ontzettend genoten van AC: Valhalla en alles wat er na kwam.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties