Het hoge woord kwam er uit bij de Ubisoft Forward stream gisteravond. De toekomst van Assassin’s Creed is bekend.

Tijdens de stream van Ubisioft werd gisteren eindelijk het concept van Assassin’s Creed Infinity uitgelegd. We krijgen eerst nog AC: Mirage waar collega Rik uitgebreid over heeft geschreven. Maar AC: Infinity is een platform voor spelers met verschillende avonturen uit het Assassin’s Creed universum. De eerste projecten zijn ook aangekondigd in de vorm van Codename: Red en Codename: Hexe. De eerste neemt ons eindelijk mee naar feodaal Japan. Meer dan dat weten we ook niet want de teaser, die je hieronder ook ziet, was erg kort.

Naast Red kwam dus ook Hexe. In Assassin’s Creed Valhalla zagen we ook al iets in de hoek van hekserij in de vorm van vloeken of bezeten wezens. Het lijkt er op dat er nu een heel avontuur plaats gaat vinden rondom dit thema. Er is een YouTube video die helemaal uit heeft geplozen waar het om zal gaan. Long story short, het gaat volgens de video om de heksen vervolgingen in Duitsland in de 16e en 17e eeuw. In Europa zijn er tussen 1450 en 1750 enorm veel vervolgingen geweest en de meeste vonden plaats in Duitsland aan het begin van de 17e eeuw. Hekserij werd destijds gezien als deals sluiten met de duivel en het bezitten van bovennatuurlijke krachten. Het was vooral een dubieuze gang van zaken qua gerechtigheid. Er waren namelijk amper bewijzen en toch belandden menig ginger (roodharig, kleur van de duivel) en dorpsgekken op de brandstapel.

Op naar China!

Naast deze Codename games komt er ook nog Codename: Jade uit en dat wordt een mobile open wereld Assassin’s Creed game. De eerste beelden zien er heel goed uit en laten China zien als setting. Ik ben benieuwd wat ze er van gaan maken en vooral hoe ze er aan gaan verdienen. Als ze afkijken van bijvoorbeeld een Genshin Impact, dan moet het wel goed komen. Daar zitten namelijk wel microtransacties in, maar niet te aanwezig en overal nodig.

Het grote idee van deze games en het Infinity platform is dat er een multiplayer component in elke game zal zitten. Dus naast het aanbod van verschillende avonturen zal er ook interactie tussen de spelers plaats gaan vinden. Eigenlijk maakt Ubisoft nu een eigen virtuele Animus en is AC: Infinity een soort Abstergo waar alle avonturen worden aangeboden. Wat de interactie tussen spelers zal zijn is nog niet bekend.

We zagen overigens ook nog een Assassin’s Creed project voorbij komen die in samenwerking met Netflix wordt gemaakt, maar daar is verder nog niet veel over bekend.

Voor nu is het wachten geblazen, maar we weten wel dat bijvoorbeeld 2024 en 2025 vol zullen zitten met Assassin’s Creed ervaringen. Eerst maar eens kijken hoe Mirage bevalt volgend jaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties