We zijn er weer hoor. Het is even stil geweest rond het getal 1080 maar deze week kwam hij weer in mijn zoeker omhoog. Nu met betrekking tot Halo 5.

Volgens Chris Lee, lead producer bij 343 Industries, zullen zowel de campaign als de multiplayer op 60 fps gaan draaien. Maar hoe zit het met de resolutie van de game? Daar kan hij eigenlijk nog niet echt antwoord op geven. Hij geeft aan dat de game nog volop in het optimalisatie-proces zit en dat ze hierin bezig zijn om alles eruit te halen. De uiteindelijke resolutie is dus nog niet vastgesteld.

Beta op 720p

De beta van vorig jaar liet maar 720p zien, maar 343 gaf hier al snel over aan dat dit niet de uiteindelijke resolutie zou gaan worden. Het oppoetsen en het grafisch optimaliseren zijn zaken die pas aan het eind van de ontwikkellijn zitten. Over de problemen rond de eSRAM van de Xbox One liet 343 weten dat dit voor hen geen issue is.

esram

eSRAM te klein

Eerder liet Rebellion, de makers van Sniper Elite 3, al weten dat de eSRAM voor hen het probleem was waardoor ze bij de Xbox niet de 1080 kunnen halen. Het zou ‘te klein’ zijn. Vorig jaar is er voor de ontwikkelaars een update geweest die de eSRAM makkelijker te programmeren maakt. Mocht je willen weten hoe dit nu precies werkt, dat hele eSRAM gebeuren, lees dan dit artikel eens door.

We gaan het dus afwachten. 343 Industries heeft aangegeven dat zij, zodra er nieuws is, hierover bericht zullen gaan geven.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments