N.a.v. de heist-trailer van GTA V is er een Q&A gehouden over zowel de last als de current-gen versies van de de game. In dit artikel vatten we even alles voor je samen.

Een vraag die veel naar voren kwam was of Rockstar games, nu ze first-person hebben geïntroduceerd, alle games in first-person gaan maken. Rockstar heeft aangegeven dat dit niet het geval zal zijn. Beroemde titels zoals GTA, Red Dead en Max Payne staan natuurlijk bekend om de third-person gameplay, Rockstar gaat dit niet ineens veranderen. Dit wordt een eenmalige feature voor GTA V.
image003

First-Person

Om even over het camerastandpunt door te gaan, mensen waren ook benieuwd of de first-person functie ook naar de last-gen zou komen. Xbox One en PS4 zijn natuurlijk nu het speerpunt, maar er zijn op dit moment nog steeds meer PS3’s en 360’s verkocht. Rockstar moest deze vraag negatief beantwoorden. Het schijnt qua performance niet mogelijk te zijn voor de last-gen consoles om al die animaties die bij een tweede camerastandpunt erbij komen, aan te kunnen. Als je dus perse GTA in first-person wilt spelen moet je toch echt een next-gen console aanschaffen.
Rockstar geeft ook aan dat ze nog geen exacte releasedate voor de heists in GTA online kunnen geven. De studio geeft toe dat ze een erg grote inschattingsfout hebben gemaakt met hoeveel werk er in de online heists zou gaan. Rockstar heeft er wel vertrouwen in dat de heists in het eerste gedeelte van 2015 moeten uitkomen. In tegenstelling tot de first-person mode komen de heists wel naar alle platformen. Daarnaast zullen ze ook doorgaan met zoveel mogelijk updates naar de last-gen consoles te brengen, tot het punt waarop de apparaten echt aan 100% van hun vermogen zitten.
image002

Een blik in de toekomst

Iets wat de fans ook erg graag willen zien in GTA Online zijn thema’s. Hierbij moet je denken aan kerst of Pasen. Rockstar heeft aangegeven hiermee bezig te zijn maar ze willen hier nog niet teveel over kwijt. Eerst wil de studio de grote problemen en onvervulde beloftes oplossen voordat ze zich op de details gaan focussen. Laat die kerstmuts dus nog maar even in de kast liggen…Relatief weinig mensen hebben op dit moment een current-gen console, het zou daarom dus mooi zijn om met je vrienden die nog even bij hun oude apparaat zijn blijven hangen te kunnen spelen. Toch geeft Rockstar aan dat dit echt niet mogelijk is. Als vriendengroep ben je toch genoodzaakt om tegelijk een current-gen in huis te halen als je met z’n allen wilt spelen.
Iedereen die Red Dead Redemption heeft gespeeld wilt natuurlijk een vervolg op die game hebben. Als je het verhaal niet episch genoeg vond, had je natuurlijk altijd nog één van de beste dlc’s ooit gemaakt: Undead Nightmare. In de Q&A werd daarom ook veel naar een sequel van de game gevraagd. Ook hierover wilde Rockstar niks kwijt maar ze hebben wel aangegeven een nieuwe game in 2015 te gaan aankondigen. Misschien ligt er volgend jaar dus een Red Dead Redemption 2 onder de kerstboom!
image001

PC

Als je al super veel tijd in GTA Online op de last-gen hebt gestoken, wil je nu niet op de Xbox One helemaal opnieuw beginnen. De meeste mensen willen gewoon verder met hun oude vertrouwde personage. Rockstar heeft het mogelijk gemaakt om alle karakters naar ieder platform van jouw keuze over te zetten, ook naar PC.De laatste vraag die Rockstar wilde beantwoorden ging over de PC-versie. Rockstar is bijna klaar met het development van de game en zal deze week de specs voor de PC-versie aankondigen zodat je PC zich al mentaal kan voorbereiden op het grafische geweld wat eraan komt.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties