GTA Online is nog steeds de motor achter de acht jaar oude Grand Theft Auto V, maar het behoeft geen betoog dat nog maar weinig mensen het spel op een console van de oude generatie spelen.

Daarom heeft Rockstar besloten de ondersteuning voor de Xbox 360 stop te zetten. GTA Online zal daarom op 16 december 2021 niet meer werken op deze console. Met andere woorden, de online modus zal in december worden uitgeschakeld, maar de verhaalversie blijft beschikbaar.

Rockstar zegt dat de Shark Cash Cards, waarmee je in-game valuta kunt krijgen, na 15 september 2025 niet meer te koop zullen zijn. Tegelijkertijd zal ook de website stat tracking dit jaar met pensioen gaan.

Grand Theft Auto V lanceerde in 2013 met ondersteuning voor de Xbox 360, waarbij de GTA Online-modus een maand later kwam. Maar toen de consolewereld evolueerde, deed GTA V dat ook, dus werd het spel uiteindelijk opnieuw uitgebracht voor Xbox One. Nu maakt Rockstar zich op voor de lancering van nog een verbeterde versie van GTA V voor de nieuwe generatie consoles, met november als verwachte datum voor de Xbox Series X|S-versie met enkele nog niet onthulde GTA Online-verbeteringen.

Met andere woorden, GTA V is al drie generaties consoles oud en aangezien de wereld zelf overgaat op nieuwere modellen, ziet Rockstar weinig reden om ondersteuning te blijven bieden voor de oudere apparaten. Helaas is er geen manier om personagegegevens of voortgang van PS3 en Xbox 360 over te zetten naar een console van de nieuwe generatie, dus je zult helemaal opnieuw moeten beginnen na de upgrade.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties