Take-Two is niet blij met de docu-drama die de BBC over GTA wil gaan uitzenden en zij nemen stappen om deze te verbieden.

Onder het mom van het bewaken van Take-Two en Rockstar’s intellectuele eigendom, heeft de uitgever de BBC aangeklaagd voor het maken van en de intentie om het uitzenden van de BBC docu-drama waar we eerder op deze site over hebben bericht. Zij geven aan dat ze meerdere keren contact met de BBC hebben gehad om dit geschil op te lossen maar dat dit niet is gelukt.

photo_lightbox_1600x1200[1]Officieel laten ze weten dat ze een claim tegen de BBC hebben ingediend voor het schenden van hun trademark in de film genaamd “Game Changer”. De bezitters van dit trademark, Rockstar Games, worden zowel in de filmtitel als in de promotie voor de film gebruikt zonder dat zij daar enige bemoeienis mee hebben gehad. Het doel van deze claim is er voor zorg te dragen dat het trademark niet word misbruikt in deze BBC-film en dat er geen verwijzingen in mogen voorkomen die naar Rockstar Games verwijzen.

Zoals bij veel docu-drama’s, zijn de gebeurtenissen in de film gebaseerd op de geschiedenis achter de ontwikkeling GTA maar zijn de gebeurtenissen wel gedramatiseerd. Ze hebben hierbij gebruik gemaakt van het verfraaide verhaal wat te lezen is in het boek Jacked: The Outlaw Story en dat vermengd met archief materiaal, oude interviews en de impressie die de screenwriters had over ‘hoe het is om in het heetst van de strijd omtrent de ontwikkeling van een game te werken’. We gaan zien of het Rockstar lukt deze BBC docu te stoppen of dat het juist meer gratis publiciteit gaat geven voor de film.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties